Denne suppa får meg til å drømme om kjøkkenhage, hvor man kan høste tradisjonsrike norske rotgrønnsaker og lage suppe med det man har. Det eneste jeg kunne bruke i den fra hagen var gressløk, men i løpet av sommeren håper jeg å i hvertfall kunne ha egenproduserte tomater å tilføre. Men de har mange flotte grønnsaker i butikken på denne tiden også :-)
Du behøver
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 2 sjalottløk
- 1/4 nykål
- 1/2 kålrot
- 1/2 sellerirot
- 1 persillerot
- 2 kokefaste poteter
- 2 gulerøtter
- 1,5 liter vann
- 2 terninger med kyllingbuljong
- noen cherrytomater
- litt gressløk eller vårløk til garnering
Om du vil ha mer protein i suppa kan du tilsette biter av stekt kylling eller rå salmalaks i strimler rett før servering.
Slik gjør du:
- Skrell alle rotgrønnsakene, og del dem i omtrent like store biter.
- Varm oljen i en gryte og tilsett hvitløk og løk.
- La det surre litt før du tilsetter rotgrønnsakene. La de surre med noen minutter.
- Tilsett så vann og buljongterninger (du må selvsagt heller bruke kraft om du har det).
- Gi det et oppkok, og la det stå og putre til grønnsakene er møre (ca 20 min).
- På slutten av koketiden tilsetter du cherrytomater delt i biter.
- Rett før servering drysser du hakket gressløk over, og tilsett eventuelt biter av kylling eller laks.
- Serveres med godt brød.