Kylling surret i bacon

Har du lyst på noe godt, som er enkelt og raskt å lage? Pakk inn kyllingfiletter i bacon og fyll dem med noe godt! Server kyllingen enten hel, eller i dekorative skiver som vist på bildet.

Kylling i bacon


Du trenger:

1 (eller to) kyllingfiletter pr person
1 pakke bacon i skiver

Noe du vil fylle kyllingene med, her har du flere alternativer:
– blåmuggost og svisker
– urteost eller annen ost som smelter
– asparges

10 cherrytomater
2 vårløk
1 sjalottløk
2 ss creme fraiche

fersk pasta

Slik gjør du:

Kyllingen:
Legg kyllingfiletene på ei fjøl og bruk en skarp kniv til å gjøre et dypt snitt inn i dem, uten å skjære igjennom dem. Altså skjær inn fra siden, slik at du kan brette dem ut som ei bok. Gjør dette med alle fire og la dem ligge som fire åpne bøker. Legg i fyllet du har valgt å bruke. Brett dem sammenog surr bacon rundt. «Lås» baconet ved å butte enden av hver bit bak siste runde, slik at det ikke faller av. Du trenger ca 3 strimler pr filet. Stek dem i en medium varm panne i ca 5 minutter, til baconet har fått fin farge. Sett panna tilside, og legg kyllingfilettene over i en ildfast form. Sett dem i stekeovnen: 200 grader i 10 min.

Pastaen:
Kok opp vann og kok pastaen etter anvisning på pakken.

Grønnsakene:
Ta panna som du brukte til å steke kyllingfilettene i, og bruk den til grønnsakene. Smaken av baconet vil gi god smak. Hvis lite fett i panna, tilsetter du en ss smør. Surr først sjalottløken ett minutt ved medium varme. Skru ned varmen til minimum og tilsett vårløk og cherrytomatene. De skal bare trekke ved lav varme ett par minutter. Tilsett så 2 ss creme fraiche.

Servering:
Kyllingfilettene kan servers hele eller i skiver. Dersom du deler dem opp, anretter du med pasta neders, deretter med saus/grønnsakene og legger skivene pent på toppen. Ser fint ut, og er veldig godt!

One Comment

  1. Anonymous

    Mmmm…. Dette høres godt ut :)

Legg inn en kommentar