Ta en matreise til Barcelona!

Barcelona er en by som har det meste! Her finner du mye å se, uansett hva du interesserer deg for, og byen har også en flott strand! Det er kanskje mest aktuelt nærmere sommeren, men en tur til Barcelona kan også være fint på vinteren. Da bør man nyte flott matopplevelser fra det catelanske kjøkkenet, som byr på mer enn tapas!
Først må man komme seg dit…
Du finner rimelige pakker på www.travellink.no. Jeg fant to gode pakker når jeg søkte på dette nå. Jeg har tatt utgangspunkt i langhelg i midten av februar, og sjekket utreise fra både Oslo og Trondheim. Jeg har søkt på pakker, hvor Travellink kombinerer fly + hotell.
Fra Oslo:
Avreise – torsdag 10 februar: 08:40 fra Oslo – Barcelona 12:05.
SAS, direktefly » 3h 25min
Hjemreise – søndag 13 februar: 13:00 fra Barcelona – Oslo 16:25.
SAS, direktefly »3h 25min

Fra Trondheim:
Avreise – torsdag 10 februar: 13:05 fra Trondheim – Barcelona 18:50.
KLM » 5h 45min
Hjemreise – søndag 13 februar: 16:50 fra Barcelona – Trondheim 22:55.
KLM » 6h 5min
Hotell: 
Her er to gode alternativer…

Eurostars Grand Marina

Hva med Eurostars Grand Marina, femstjerners hotell ved havna?

Kr 3 576 pr person i dobbeltrom 3 netter inkl fly, for avreise fra Oslo.

Kr 4488 pr person i dobbeltrom 3 netter inkl fly, for avreise fra Trondheim.

Confortel Almirante

Eller Confortel Almirante ved Santa Eulalia-katedralen og Mercat Santa Caterina. Firestjerners hotell.

Kr 3324 pr person i dobbeltrom 3 netter inkl fly, for avreise fra Oslo.

Kr 4235 pr person i dobbeltrom 3 netter inkl fly, for avreise fra Trondheim.

NB: prisene er fra søk gjort 21.01.11. Prisene endrer seg stadig, så ikke sikkert du får helt de samme når du søker.
Byen som har alt: flott by, god mat og fin strand!

Mattips i Barcelona

Det er lett å gå i matfeller i Barcelona. Spesielt hvis man ser etter restauranter langs Rambla. Turistene patruljerer denne gata, og tilbudet er deretter. Prøv derfor å heller finne steder som ligger i andre områder av byen.

Du kan også finne gode restauranter ved å sjekke anmeldelser på internett. Dette er ofte bedre enn å bruke guidebøker. Ettersom de fleste guidebøker er skrevet for en stund siden, så kan det godt tenkes at restauranten du leser om der og leter etter ikke er å finne fordi den er nedlagt. Eller den er ikke lenger så bra som boka sier. Gode guidesider på nett er mer oppdaterte, og noen gir også publikum mulighet til å stemme, slik at du ser hvor fornøyde publikum er med stedet. www.tripadvisor.com er et eksempel på et slikt sted.

Vi brukte også www.barcelona.com, hvor det finnes mange gode tips. Her fant vi to av våre favoritter:  og her fant vi to av våre favoritter: Restauranten Cuines Santa-Caterina og tapasstedet Cal Pep.

Cuines Santa-Caterina
Websiden

Cuines Santa-Caterina 
Adresse: Avinguda de Francesc Cambó 20
Cuines Santa-Caterina og ligger i Mercat Santa Caterina. Det er et flott lokale hvor det er høyt under taket, og gigantiske hyller fyller den ene veggen. Dette er et populært sted, så det lønner seg å være tidlig ute og være forberedt på litt venting. Men de har også en hyggelig bar, hvor de serverer god drikke og tapas, så litt venting er ikke noe problem. Link til webside(kun på spansk)

Webside

Barcelonas beste tapas, Cal Pep 
Adresse: Pl. de les Olles 8
I følge mange artikler skal Cal Pep ha Barcelonas beste tapas. Det er nok mange som konkurrer om det, men etter å ha prøvd stedet må jeg si at jeg aldri har spist bedre tapas, hverken før eller senere.  Cal Pep. Det ligger på Placa de les  Olles 8, og ser litt beskjedent ut der det ligger. Innenfor var det fullt av folk, og litt avskrekkende med det samme. Lokalet består både av tapasservering ved en lang disk, og et restaurantlokale lenger inn. Vær forberedt på at de ikke snakker engelsk og at det ved tapasdisken ikke finnes noen meny… Mulig dette finnes i restauranten, men det prøvde vi ikke. Uansett om det er litt krevende, det er absolutt verdt det. Link til websiden (på engelsk).

Prøv en byvandring med mat som tema  – Barcelona Gourmet Tour
Turen starter på det legendariske markedet Boqueria, hvor det er mye spennende å se og smake. Deretter går man rundt i det Gothiske kvarteret, før man ender i Ribera kvarteret ved Santa Maria del Mar. Turen kan kompletteres med vinsmaking eller tapas. Se mer info her

Det finnes også et annet selskap, som tilbyr lignende tur. Her er link til dem også. Innholdet på siden ser svært likt ut, så mulig det er samme produkter, men to ulike salgsledd. Lykke til!

Legg inn en kommentar