Hestekur mot forkjølelse

Jeg har et kjærringråd jeg ofte sverger til når jeg er forkjøla eller har influensa. Det er å lage avkok av fersk ingefær og sitron, og tilsette honning. Ingefær inneholder en olje som virker lindrende på halsen, sitron inneholder vitamin C og honning skal ha sårhelende og antiseptiske egenskaper. Det sies også at honning har bedre hostedempende effekt enn reseptfri hostesaft. Når jeg er syk lager jeg en stor gryte med dette, og drikker utover dagen.

Ingefæravkok

Du behøver:

 • ca 1 liter vann
 • En stor bit ingefærrot
 • en halv siton
 • 3 ss honning (eller etter smak)

Slik gjør du:

 1. Skrell ingefærroten, og del den i tynne skiver. Skrell sitronen og del den i skiver.
 2. Sett en kjele på plata, fyll den med ca 1 liter vann (du varierer mengde vann og ingefær ut fra hvor sterk du vil ha den.
 3. Ha i ingefær, kok opp og reduser til minste varme, slik at den står og trekker. Skal ikke koke. Ha i sitronen. La stå på plata en halv time.  Øs drikken over i en stor kopp, og smak til med honning.


Jeg har googlet etter andre hestekurer mot forkjølelse på nett, og funnet mye artig. Her er et lite utdrag av det jeg fant:

* Sove så mye som mulig!

* Drikke mye vann, spise frukt og hvile

* Ta en stor dose med C-vitaminer

* Gurgle halsen med saltvann, og skylle nesen/bihulene

* Hvitløk i store mengder. På et forum så jeg foreslått at man skulle lage en «Hvitløkstinktur» bestående av masse knust hvitløk i sprit, som man tar en skje av jevnlig blandet med melk …. Grøss og gru

* Unngå melk

* Salviete med honning mot sår hals. Timinate mot hoste og rasling i brystet.

* Dampbad (varmt vann i gryte med håndkle over) med eukalytusolje.

* En kopp varmt vann med 2 brusetabletter C-vitamin, 1 brusetablett med solhatt, 2 store ts med honning. Han som sverger til dette sier det smaker død grevling, men at det pleier skremme viruset :-)

 

Har du en hestekur mot forkjølelse som du synes virker???
Tips meg gjerne i kommentarfeltet under!

God helg!

 

 

10 Comments

 1. Helene H. Sæle

  Har nettopp hive denne på kok. Hadde berre ein halv ingefær og sitronsaft på flaske, men no e eg lei av å ha vondt i hovudet og å vere slapp. Det er verdt eit forsøk ;)

  • Husk honning! Masse honning :-)
   Det lindrer i hvertfall litt. Spesielt hoste og halsvondt. Men hodet trenger nok en Paracet ;-)

 2. Hehe…så deilig lindrende ut….Det beste man gjør ved forkjølelse – er å pleie seg selv så godt en kan. Hadde det blitt oppdaget en skikkelig virkningsfull hestekur – hadde noen blitt svært svært rik ;). Noen sverger til konjakk – og en lege skal ha sagt ; «du kan la forskjølelsen pleie seg selv…og du er frisk om en uke…eller drikke konjakk hver dag…og du er frisk om syv dager ;) «…Paracet…honning (demper faktisk hoste)…lindrende drikker…varmende supper….stearinlys og tepper…viktige ingredienser for å lindre forløpet – men forskjølelsen går nok sin gang ;)Masse god bedring til deg :)

  • PS: Mye riktig i det du har googlet; MELK blir man mere slimete av, SØVN og hvile er viktig så kroppen får ta seg av viruset istedet for å stresse på jobb, VANN – og da helst lunkent (kaldt framkaller hosterefleks og slim ved forkjølelse)tynner ut slim og hindrer kroppen å bli uttørket (man skal drikke mer når man har feber for eksempel), SALTVANN og DAMP løser opp seigt slim, HONNING er bare virksom i fersk form – med det samme den er varmebehandlet (vet ikke ved hvilken tempratur), mister den sine helende egenskaper, det beste er faktisk ren honning på en skje.

 3. Monica

  Svelg 12-15 hele sorte pepperkorn med vann…. God bedring!

 4. Kjersti Tokle Fjellhaug

  Bruker en lignende versjon av ingefærte som du men har ie sitronen etter at ingefærteen er ferdig og sammen med honning. Godt og varmt og sterkest mulig.

  Hvitløkshestekuren min er masse grovt kutta hvitløk som kun gis et lett oppkok for å beholde de gode egenskapene den har, men uten at den er helt rå. Jeg blander denne i en buljong eller spiser den med nudler, alt ettersom, så lenge en får i seg hvitløken. Elsker man hvitløk som jeg gjør så er det også godt.

 5. Æ sverge til te av frisk ingefør, hvitløksfedd og honning når æ kjenne d krible og klør i hals og nese. Vidunderkur.

 6. Hei
  Melk med honning fungerar godt mot tørrhoste.
  Eg bruker denne blandinga (som eg har fått av ein kjær venn):

  melk
  2ss honning
  1ts ingefær
  1/2 ts pepper
  1/2 ts smør

  Dette smakar kjempegodt!
  Håpar den kan hjelpe andre med tørr og vond hals.

  No er eg derimot plaga med uendelege mengder slim og har korkje sitron eller fersk ingefær. Kanskje eg skal gå for jägermeister i kveld?

 7. Cathrine

  Å ta rå hvitløk er ikke så fælt. Finhakk en kløft og press den sammen i en teskje. Legg den langt bak på tunga og svelg med vann. Fint forebyggende hver morgen (hvitløk er bra for mange ting). Ved fjorkjølelse og influensa, gjenta flere ganger daglig. Ellers.. En skikkelig hot gryterett eller suppe med så mye chilipepper man orker, samt flere kløften hvitløk løser godt opp. C-vitaminpiller som kan tygges. Spis mange (men ikke over lang tid). Honning, sitron og ingefær fungerer også. Kjør på med råmelkspastiller, halspastiller og sånt ved siden av.

  Jeg begynner med en overdose av alt dette før jeg blir skikkelig syk (da blir jeg aldri skikkelig syk). Fungerer hver gang. Nøyaktig hva som fungerer best av dette aner jeg ikke. :)

 8. Ingvild Berge

  Kok tannkosten og vask vannflasken man bruker daglig når forkjølelsen har inntruffet! Ellers bruker jeg også å drikke varmt vann med sitron og ingefær, samt ta meg en skje honning et par ganger om dagen når jeg kjenner forkjølelsessymptomene.

Legg inn en kommentar