Knekkebrød

Har du prøvd å lage hjemmelagde knekkebrød?  Det er kjempe godt, har lang holdbarhet og er sunt. Du kan variere med ulike smaker, krydder, frø osv. Og du kan velge økologiske råvarer for å gjøre dem ekstra sunne. Disse inneholder speltmel, som kanskje er vår sunneste kornsort. Men det viktigste; de er veldig gode!
knekkebrød med ost

Du trenger:
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1,5 dl gresskarkjerner
1,5 dl speltmel
4 dl havregryn
1,5 ts salt
5 dl vann

Rør alt sammen i en bolle. La den stå i ti minutter, slik at den blir litt seig, og vannet blander seg godt med melet/frøene. Rør litt i det. Når det ser ut som en seig masse er det klart til å has på stekeplater.

Fordel på to stekeplater, bruk gjerne bakepapir, da er det lettere å få dem løs etterpå. Bruk slikkepott til å smøre massen utover med. Jobb litt med den slik at det blir en fin jevn overflate. Fyll helt ut til kanten. Til slutt går du over kantene og jevner dem litt ut med slikkepotten. Da blir knekkebrødene finere.

Sett begge platene i ovenen samtidig. Ett nederst og ett nesten øverst. Stek på 160 grader i ti minutter. Ta begge ut, og bruk pizzajul til å dele opp passende knekkebrød. Sett dem inn igjen for å steke ferdig.

Sett brettet som stod nederst øverst. Veksle igjen etter ett kvarter. Stek i ca 45 min. Alt vannet skal fordampe fra knekkebrødene, så de blir sprø. Sett døren på gløtt og avkjøl knekkebrødene i ovnen når de er ferdig stekt.

Avkjøl og pakk i en tett boks. Oppbevares tørt. Har lang holdbarhet.

2 Comments

  1. Martin

    kjempe bra innlegg! Jeg har også akkurat startet en blogg om kosthold osv. sjekk ut! :)www.levsunnere.blogspot.com

  2. Kristin

    For en flott blogg du har! Masse godt :)

Legg inn en kommentar