Hot og saftig kylling

Denne kyllingen er bakt i pose, noe som bidrar til at den blir saftig og god. Her har jeg også laget en krydderblanding med hvitløk, chili og ingefær, som gir den en godt krydret smak. Dette er en rett du like lett kan lage til en person, som til 10. Raskt og godt. Hvis retten lages til barn er det lurt å bruke mindre krydder, og unnlate å ha krydder på noen av kyllingene, eventuelt ha to to seperate poser i ovnen.

Du trenger til to personer:
2 kyllingfiletter
1/2 chili (du regulerer hvor sterkt det blir med om du tar med frøene, noen av de eller dropper dem helt)
1 cm frisk ingefær
2 fedd hvitløk
Frisk oregano
0,5 ts salt

Slik gjør du:
Knus krydderet i en morter. Hvis du ikke har morter kan du knuse det i en vanlig skål med bakenden av en sleiv, eller lignende. Hensikten med å knuse det er at det skal bli en jevn pasta, som kan smøres utover kyllingene. Smaken fra krydderet kommer også ekstra fram.

Smør blandingen godt inn i kyllingene og legg dem i en stekepose. Posen lukkes godt, og det klippes et lite hull i det ene hjørnet av posen. Plasser posen på en stekeplate, og pass på at hullet vender oppover, slik at stekesaft ikke vil renne ut.

Bakes i ovnen i 25 min. Ta så pakken ut og la det stå litt og avkjøle seg. Server kyllingene med en frisk salat, ris etc.

Legg inn en kommentar