Ingefærdrikk som styrker når man er snufsete og småsyk…

Dette er en drikk jeg pleier lage når man er litt syk og har vondt i halsen. Drikken inneholder færsk ingefør, som inneholder oljer som skal lindre sår hals. Den styrker også imunforsvaret og skal virke dempende mot kvalme. Jeg pleier også å tilsette litt sitron og honning. Dette er enkelt å lage, og man kjenner det gjør godt når man drikker det, så den hjelper også på humøret :-)

ingefær

Du trenger:
ca 1 liter vann
En bit ingefærrot
en halv siton
2-3 ss honning (eller etter smak)

Slik gjør du:
Skrell ingefærroten, og del den i tynne skiver
Del sitronen i halve skiver

2 alternative fremgangsmåter:

1) I kjele
Sett en kjele på plata, fyll den med ca 1 liter vann (du varierer mengde vann og ingefær ut fra hvor sterk du vil ha den. Og jo lenger den står og trekker, og sterkere blir den også. Ha i ingefær, kok opp og reduser til minste varme, slik at den står og trekker. Skal ikke koke. La stå på plata en halv time. Ha i sitronskivene og honningen. Server.

2) I en termos
Dette passer perfekt hvis du er syk, og ønsker å drikke den over lengre tid. Den holder seg varm lenge. Kan også drikkes lunken eller kald. Og på sengekanten.

Ha den oppdelte ingefæren i termosen. Ha også i sitronen og honningen.
Kok opp vann på vannkokeren, og tøm det over. Sett på lokket og la det stå minst ett kvarter før den drikkes. Blir bare bedre og sterkere jo lengre den står.

God bedring!

2 Comments

  1. Jeg pleier å legge oppi et par pepperkorn også for varme og en kvast timian som har vært en viktig ingrediens i hostesaft siden lenge før antikkens helter begynte å skrive ned sånnt…
    men bra at du deler slikt så folk kanskje slipper å bruke fullt så masse medisin hele tida…

  2. Det høres også bra ut :-)

    Har du laget indisk te? Masala chai? Det er en av mine favorittdrikker. Inneholder mye godt, og varmer spesielt nå på vinteren. Og jeg har mer tro på ingefær osv en mye annet i kampen for imunforsvaret ;-)

    Se oppskrift på Masala chai her om du vil:
    http://minmiddag.datasenter.no/archives/424

Legg inn en kommentar