Enkel gryterett med svinekjøtt

Gryterett med svinekjøtt, grønnsaker og fløte. En mild og enkel rett, hvor du også kan tilsette andre grønnsaker om det er noen du foretrekker eller har i kjøleskapet.

Ingredienser (4 porsjoner):
ca 400 g svinefilet (el fire koteletter)
3 chalottløk el en vanlig løk
2 fed hvitløk
2 ss olje/smør
200-300 g frisk sjampinjong el aromasopp
1 gulrot i tynne skiver
3 poteter i små biter
3 ss tomatpuré
4 ss hvetemel
1 dl fløte
2 dl kraft (el vann + buljong)
2 ss soyasaus
1 dl rømme
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 cayennepepper
1/4 paprikakrydder

Slik gjør du:
Del kjøttet i passe store biter, og stek dem i smør i en mediumvarm panne, til de har fått en gyllen farge. Tilsett den hakkede løken og hakket hvitløk, la det surre ed litt.  Sett pannen tilside, slik at kjøttet & løken kan tilsettes i gryta mot slutten.

Steking av sopp og grønnsaker:
Ta en kjele og smelt litt smør eller olje. Ha i soppen, som du har delt i store biter. Stek den på medium varme, til mye av vannet har fordampet fra den.

Strø over hvetemel og rør rundt. Tilsett så 1 ss tomatpuré, kraft og fløte. Tilsett gulrotskivene og potetbitene. Rør rundt og la det putre på svak varme i 10 minutter.

Tilsett krydderet og soyasausen. Tilsett kjøttet og løken, og la det koke med ett par minutter. Tilsett rømmen, og sett på maks varme, men ta kjelen av plata rett før det begynner å koke.

La det stå og trekke under lokk ett par minutter før servering.
Smak til med salt og pepper

9 Comments

 1. Så ut som en god og enkel gryte :)

 2. Enkel og god, og med mange variasjonsmuligheter :-) Her kan man putte i det man liker og har i kjøleskapet. Også fin måte å bruke rester på :-)

 3. Mmmm…ser deilig ut…skal prøves :)

 4. Birgitte

  Heisann :) Denne oppskriften var så god! At når har jeg tipset mine venner og mine arb. kolleager om din blogg og oppskrift! Takker :)

  • Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :-) Målet mitt med bloggen er å spre det glade matbudskap, og at folk skal finne oppskrifter her de får glede av :-) Tips gjerne så mange som mulig, og har du gode oppskrifttips, så send meg dem gjerne :-)

 5. Elin Eriksen

  Tusen takk for ei fantastisk enkel og super god oppskrift. Denne vil jeg anbefale alle å prøve :)

 6. Marita

  Her er det vel noko seriøst feil med forholda!? 4 ss kveitemjøl og 3 dl væske? Blir berre tjukk graut…

  • Ingunn Aspli

   Det er flere kilder til veske i denne retten: kraft, fløte, rømme, tomatpure etc. samt at flere av grønnsakene gir fra seg veske. Hvor tjukk saus du ønsker kan justeres med å tilsette mer vann, hvis du ønsker det tynnere. Hvordan man liker det mht dette er litt smak og behag :-)

Legg inn en kommentar