Sunn og god grøt med byggmel og grovt hvetemel

Jeg har alltid vært glad i grøt. Både risgrøt og fløyelsgrøt var populært når jeg vokste opp, men jeg har spist det ganske sjelden de siste årene. En av grunnene til det er kanskje at favoritten fløyelsgrøt ikke er videre sunn. Den lages av fint hvetemel, som er noe jeg er blitt skeptisk til. Jeg tror vi spiser alt for mye av det, og at det ikke er så bra.

Jeg fikk derfor lyst til å prøve å erstatte melet med sunnere alternativer. Så denne grøten er laget av finmalt bygg og finmalt grovt hvetemel. Godt og sunt :-)

Ingredienser: (1 porsjon)
1/4 dl finmalt byggmel
1/4 dl finmalt grovt hvetemel
20 g smør (ca 1 ss)
2,5 dl melk (lettmelk eller helmelk)
litt salt

Smelt smøret og rør inn melet. Unngå klumper. Hvis du synes det er vanskelig å unngå klumper så er det et alternativ å ta et stort rent syltetøyglass og tilsette mel og melk i det. Skru på lokket og riste. Tøm så blandingen i det smeltede smøret etterpå. Smøret skal så vidt være smeltet når du tilsetter. Hvis det står lenger blir det brunt og ødelagt…

Kok opp mens du rører godt hele tiden. Når det har koket opp reduserer du varmen og lar det stå på lav varme i 5-10 min. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med litt salt (ca 1/2 ts)

Server med sukker, kanel og et smørøye.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

3 Comments

  1. Stilig. Må prøves!!

  2. Lagde den til kvelds i dag, og den var veldig god. Faktisk overraskende god! Brukte 50/50 sammalt hvete og sammalt rug, begge finmalte. Hadde også i litt brunt sukker. Leggere å ha i enn på toppen. Perfekt hverdagskvelds for de små!

    • Så trivelig å høre :-)
      Jeg blir så glad når folk forteller de har prøvd å lage ting jeg har lagt ut, spesielt når det også har falt i smak ;-)

      Håper de små er like glade i grøt som jeg var da jeg var lita :-)

Legg inn en kommentar