Italiensk pizza med tynn bunn – pizza Parma!

Dette er en kjempegod klassisk italiensk pizza!  Med tynn bunn, mozzarella, parmaskinke og ruccola. Det første du må gjøre er å lage en pizzadeig. Den skal helst heve lenge. Du finner oppskrift på en god pizzadeig her

Pizza_stor

 

Så trenger du en god pizzasaus. Pizzasausen utgjør en stor del av smaksbildet på en italiensk pizza, og her lønner det seg å ikke jukse :-) Du finner en god oppskrift på pizzasaus her

 

Pizza Parma, du trenger pr pizza:
ca 100 g fersk mozzarella
1 stor neve rucculasalat
40 g parmaskinke
50 g god parmesanost
pinjekjerner
god olivenolje

Start med å kjevle pizzadeigen så tynn du klarer.

pizzadeig

Ta på pizzasaus, og fordel skiver av mozzarellaosten utover.

pizzabunn

Stek i ca 10 minutter (på 250 grader) til osten ser ferdig ut og bunnen eventuelt begynner å ha små brente flater. Ta ut pizzaen, og spre utover de andre ingrediensene.

pizza

Legg parmaskinke utover på pizzaen, og strø ruccola over. Bruk en ostehøvel til å skjære skiver av parmesanosten, og legg disse oppå skinken. Strø på pinjekjerner, og risle et par spiseskjeer god olivenolje på toppen.

12 Comments

 1. Magne D. Antonsen

  Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG. Et tips: Skru ovnen opp på max varme (300 C) og legg pizzaen på en stekeplate som er glovarm.

 2. Ingunn

  Hei Magne! Supert :-) Jeg er enig i at det er lurt med høy temperatur og gjerne varm stekeplate. Denne er stekt på glovarm pizzastein. Jeg laget her to pizzaer, en med pizzastein og en med kald stekeplate. Ville gjerne prøve begge deler og se forskjellen. Begge deler ble bra. Ble litt tynnere og sprøere bunn med pizzastein :-)

 3. Morten Pedersen

  Dette ser jo riktig så godt ut. Jeg tror vi får kjøpe ny stekovn fordi vår blir knappe 200 grader….

 4. Lars K

  Et tips er å ha salt på stekeplaten, da får den enda bedre bunn. Mindre saus så ligner den mer på italiensk pizza.

 5. Anonymous

  Ha litt øl og olivenolje i deigen. Som fyll anbefales hakkede tomater (fjern kjernen)blandet med oregano og olivenolje. Oljen bidrar også til sprøere bunn. Ta så på parmaskinke, ruccola og fetaost. Strø til slutt over med litt vanlig ost… (Alt skal med under stekingen)Mmmm – lover det blir superdigg!

 6. Men en klassisk pizza har ikke tynn bunn.:-)Klassisk pizza finner du omtrent fra Napoli og nedover, og den har *tykk* bunn og *mye* fyll. Gjerne til og med betydelig tykkere enn de amerikanske pizza-paiene.Tynn bunn hører nord-italia til, fra litt sør for Roma og oppover, og er av "relativt" ny opprinnelse.

 7. Ingunn

  Hei Anonym, klassisk italiensk pizzabunn skal bare bestå av fire ting: vann, salt, mel og gjær. Dette i følge italienerne. Men de vil gjerne ha olje på pizzaen, etter at den er stekt. Men jeg synes man skal gjøre det man har lyst til, og som man synes blir godt. Da blir det matglede :-) Selv om jeg må innrømme at øl i pizzadeigen blir litt for radikalt for meg. Og parmaskinken bør man vente med å legge på pizzaen til etter stekingen. Ellers blir den ødelagt av varmen. Det samme gjelder ruccolaen. Lykke til!

 8. Jessica Zaki

  Hei! Den ser så god ut at jeg har bestemt meg for å lage den i dag, men har vært overalt og sett etter parmaskinke.. Finner dessverre ikke noen plasser. Er det en annen type skinke man kan bruke?

 9. Ingunn

  Ikke la mangel på parmaskinke stoppe deg :-) Du kan også bruke annen spekeskinke, selv om pizzaen blir litt mindre italiensk da :-) Men blir godt uansett :-)

 10. Jessica Zaki

  Okei.. Tusen takk for svar! ^^

 11. Harald Onarheim

  Dette er blitt ein favoritt i heimen!
  Brukar serrano i staden for parma.
  Gjekk 5 på fyste gongen då tomatsaus ikkje
  står oppført i oppskrifta.

  • Ha ha, jo det står over lista over det du kan ha på pizzaen. Det står der en link til min favorittsaus som jeg har lagt ut som egen bloggsak :-) Håper dere fant den og fikk glede av den :-)

Legg inn en kommentar