Kylling med quinoa med urter og grønnsaker

Quinoa er noe jeg har anbefalt flere ganger før her på bloggen, og hvis du ikke har prøvd det bør du absolutt gjøre det. Du får kjøpt det i Helsekostbutikker, og er et ypperlig alternativ til ris. Quinoa smaker mer, og etter å ha spist det blir ris kjedelig. Quinoa er ikke så kjent, og i tilfelle du lurer på hva det er for noe så har jeg slått opp på Wikipedia. Der står det:
Quinoa er en vekst fra Sør-Amerika hvor frøene kan spises, og er et alternativ til ris og poteter. Quinoa har fra gammel tid utgjort hovedbestanddelen i Andesbefolkningens mat, blant annet under inkatiden. Den er i dag en av de vigtigste vekster i Andesregionen. Quinoa har høg, ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høgt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn, belgvekster. Så både eksotisk, godt og like lett å bruke som ris. Hva mer kan man ønske seg? ;-)
Quinoa
På middagen på bildet har jeg servert grillet kylling med Quinoa med urter og grønnsaker. En slik miks av urter og grønnsaker kalles ofte Tabouleh, som er en rett fra midtøsten hvor man bruker bulgur. Quinoa ligner litt på bulgur i smak og konsistens, men er etter min mening bedre. Så dette er en utradisjonell Tabouleh :-) Men veldig god. En av fordelene med den er også at den er like god dagen etter. Den kan serveres kald, til middag eller lunsj, gjerne sammen med fisk, kjøtt eller kylling.

I tilfelle du er skeptisk, quinoa er den eneste «rare» ingrediensen i denne retten, den inneholder ellers vanlige ting du får kjøpt i alle dagligvareforettninger og er enkel og rask å lage.

Tabouleh med quinoa
120 g Quinoa
2,5 dl vann tilsatt buljong
0,5 agurk i terninger
2 gode tomater i biter
2 vårløk i tynne skiver
saften av 1/2 sitron
enliten bunt frisk mynte
en liten bunt frisk kruspersille, finhakket
1 ss olivenolje
Slik gjør du:
Kok quinoa i ca 15 minutter, i vannet med buljong.
Hakk resten av ingrediensene mens det koker.
quinoa
Når quinoaen er ferdig og litt avkjølt, rører du inn resten av ingrediensene.
Drypp oljen over og krydre med nykvernet pepper.
quinoa
Kan serveres lunken (lun) eller avkjøles og serveres kald. Bruk gjere halve med en gang, og oppbevar resten i en boks i kjøleskapet opptill to dager.

Legg inn en kommentar