Kyllingwok med hoisin-saus og cashewnøtter

Dette er en av de beste wokoppskriftene jeg vet om. Nydelig saus, og ikke minst er det godt med cashewnøtter i.

Du trenger til 4 porsjoner:
4 kyllingfiletter
2 ss olje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, delt i strimler
1 rød, 1 grønn og 1 gul paprika, delt i biter
Eventuelt litt wokgrønnsaker, etter eget ønske (her har jeg puttet i babymais)
4 ringer ananas (fra boks), delt i biter
1 dl cashewnøtter

Saus:
1 dl hoisin-saus
2 ss sherry (gjerne Harveys Bristol Cream (nr 5891902 på polet). 119 kr)
2 ss soyasaus
4 ss ananaslake
1 ss Maisenna

Slik gjør du: 
Del kyllingen i biter, stek dem i et par minutter og legg dem tilside på en tallerken.

Wok løk og hvitløk på medium sterk varme. Tilsett så de øvrige grønnsakene, bortsett fra ananasen og cashewnøttene. La det surre i et par minutter.

Rør sammen sausen i en kopp og hel den over grønnsakene mens du rører. Tilsett så kyllingbitene, ananasbitene og cashewnøttene. Dekk til med lokk og la det trekke på svak varme (ikke koke) i 5 minutter.

Serveres med ris

3 Comments

  1. Den så spennende ut! Har du noe tips til hva man kan bytte ut sherry med, om man ikke har det i hus? Bruker du usaltede cashewnøtter?

  2. Jeg pleier være god på å finne alternativer når jeg ikke har ting i hus, men det er vanskelig å erstatte sherry… Så jeg anbefaler rett å slett å kjøpe en flaske og vente med å lage retten :-) Den har så stor betydning for smaken…

    Jeg anbefaler å kjøpe denne: Harveys Bristol Cream (nr 5891902 på polet). Koster 119 kr. Den er veldig søt, og egner seg etter min mening først og fremst i mat. Men der synes jeg dog at den er veldig bra :-) Og den holder seg veldig lenge, så det gjør ikke noe om du bare bruker litt nå og da.

    Jeg forstår godt om du synes det er bortkastede penger å kjøpe en flaske sherry pga den lille mengden som skal i denne retten, men retten er så god at du vil trenge den flere ganger ;-) Jeg har også laget blåskjell og brukt denne sherryen i stede for hvitvin, og det er fantastisk! Det er nok en del andre sauser den også vil passe i, hvor du ønsker en litt sursøt smak.

    Jeg bruker de cashewnøtter jeg har eller får tak i ;-) Hvis de er med salt skyller jeg litt av de i en sil under rennende vann.

  3. Bruk Heinz eplesider eddik istedenfor Sherry. Funker fjell

Legg inn en kommentar