Müslibrød med kanel

Dette er et veldig godt brød, med müsli, tørkede frukter, havregryn, kanel og sukker. Selv om det er kanel i det, passer det fint med vanlig pålegg.

Dette er også et såkalt «no knead brød», som skal heve lenge, og ikke innebærer knaing. Jeg hater å kna brøddeig, så dette passer meg perfekt. Det er lite jobb med dette brødet, men det krever litt planlegging da man må sette deigen dagen i forveien.

Du trenger:
140 g Müsli (bruk en type med mye fiber og lite sukker. Se denne testen for tips)
60 g  havregryn
300 g hvetemel
1 ss kanel & 1 ss sukker
0,5 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl vann

Slik gjør du:
Mål opp og ha melet i en bolle. Tilsett tørrgjær, salt og lunkent vann. Rør det godt sammen så det har blandet seg skikkelig. Dekk med plast og sett bollen i et lunt hjørne på kjøkkenet. Det kan også være lurt å sette en lapp på toppen hvor det står klokkeslettet for når du satte deigen. Den skal stå på benken i 12-18 timer.

Strø ei fjøl godt med hvetemel, og hell deigen nedpå. Trykk deigen utover med en slikkepott, og strø halve mengden kanel og sukker utover. Bruk en slikkepott tli å brette degien sammen flere ganger. Dryss resten av kanelet og sukkeret på. Snu deigen slik at brettene vender ned på fjøla, sett bollen over. La den hvile i to timer. Etter 1,5 time setter du på ovnen på 250 grader. Sett gryta du skal steke brødet i inn i ovnen, slik at den blir glovarm. Ta den ut etter en halvtime og bikk deigen opp i den.

Stekes på 250 grader under lokk i 30 min, ta så av lokket og reduser varmen til 220 grader. Hvis du er usikker på framgangmåten jeg har beskrevet over, så kan du se på en video laget av Ina, som skriver bloggen «Mat på bordet». Videoen finner du her: video

Legg inn en kommentar