Laks bakt i fløtesaus med rotmos

Laks

Jeg har kjøpt en del pakker Fjordland ferdigmiddager opp igjennom årene. Det må jeg motvillig innrømme… Og ganske mange av dem har vært laks med poteter og gulrot. I dag ler jeg litt av dette. Denne oppskriften her på laks med fløtesaus og rotmos, er like lett å lage som å varme en pakke Fjordland. Det går omtrent like fort, og smaker sånn ca hundre ganger bedre!

Denne retten er latterlig enkel. Den består av få ingredienser, som nesten lager seg selv. Resultatet blir en veldig smakfull saus, som man gjerne får ved bruk av fløte :-)

Ingredienser til to porsjoner

Laks med fløtesaus:
2 dl matfløte
2 ss vann
1/4 buljongterning
1/2 ts sennep
1/4 ts tørket estragon
2 laksefileter

Bruk en liten kjele som vil romme det antall fileter du skal lage. Hvis du skal lage en eller to porsjoner bør du ha en liten kjele, slik at sausen delvis vil dekke filetene.

Kok opp fløte, vann, buljong og sennep mens du visper. Skru ned varmen til minimum og legg i laksen. Dryss over estragon.  La den trekke i sausen under lokk i 10 min. Etter fem min snur du den. Etter ti min tilsetter du salt og pepper etter smak.

Rotmos
4 mandelpoteter
2 små gulerøtter
1/4 kålrot
1 ss meierismør
1/2 dl matfløte
salt og pepper.

Del i store biter, og kok til det er mørt (ca 10 min). Tilsett fløte og smør. Mos til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Konklusjon:
Dette ble så godt at jeg ville gladlig servert det til gjester. I såfall ville jeg kanskje bakt fisken i ovnen. Da kan man lett lage til mange. Svakheten med retten er at den er litt fargeløs. Ser litt kjedelig ut på tallerkenen. Men smaken veier opp for det.

 

One Comment

  1. husmor87

    hei, ville bare si at jeg prøvde denne fiskeretten din, bytta ut estragon og sennep med litt purreløk og urtesalt, men det ble kjempe godt!!! også så godt!!! tusen takk. kommer til å bruke flere av dine oppskrifter :)

Legg inn en kommentar