Enkel kyllingsuppe

Kyllingsuppe

 

Dette er en enkel og god suppe, laget på 10-15 min.

 

Til 2 porsjoner trenger du:

1 kyllingfilet (eller kjøtt fra grillet kylling)
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 gulrot
litt brokkoli
(bruk gjerne litt frosne wokgrønnsaker)
1/2 paprika
1 stang med selleri
1/3 sitron
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
1/4 ts cayennepepper
salt og pepper

 

Slik gjør du:
Varm oljen i en gryte. Tilsett hvitløk og løk, og surr ett par minutter til løken blir myk. Tilsett så de andre grønnsakene (delt opp i passe biter), og la de surre med litt. Tilsett vann og buljong. La det koke ved svak varme i ca 10 min.

I mens steker du kyllingen delt i passe biter. Hvis du bruker grillet kylling, deler du den bare i passe biter, og lar den vente til suppa er nesten ferdig.

På slutten av koketiden smaker du til med krydderet, og legger kyllingen i suppa. La kyllingkjøttet ligge og trekke i suppa i ett par minutter før servering.

Tilsett gjerne litt frisk persille.

 

6 Comments

 1. kokebokprosjektet

  Må si at jeg er imponert over at du klarer å lage forskjellig mat hver eneste dag. Har du aldri rester? Jeg ender opp med å spise det samme i tre dager på rad …

 2. Ingunn

  Gjorde det mye før, men har nå gått over til å lage mindre porsjoner. Og hvis jeg har rester bruker jeg det gjerne til lunsj (eller frokost) dagen etter :-) Jobber jo for meg selv, så hender jeg spiser lunsj hjemme. Eller jeg tar det med i en boks på jobb (ikke suppe da :-) Ofte godt med noen annet enn brødskiver til lunsj synes jeg.

 3. Magne D. Antonsen

  Heisann, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Leserenes VG i dag :-)

 4. Lillepersille

  Mmmmm, den suppen så god ut!Oppskriften må prøves ut :-)

 5. Elisabeth, innerst i veien

  Takk for godt middagstips! Det er jo så enkelt å gripe en Toro-pose, men det er jo ikke så vanskelig å lage skikkelig suppe heller….og mye bedre på smak kan jeg tenke meg.

 6. Ingunn

  Jeg har laget en del Toro opp gjennom årene jeg også, men har sluttet med det etter å ha blitt klar over hvor mye skummelt slike poser inneholder. Spesielt er jeg skeptisk til palmeolje, som jeg også har skrevet en artikkel om her på bloggen: http://min-middag.blogspot.com/2011/01/palmeolje-og-transfett-til-middag-i-dag.htmlLes gjerne den :-) Og så har jeg funnet ut at det ikke tar spesielt mye mer tid å lage ting uten pose. Bedre synes jeg også at det blir. God helg og god middag! :-)

Legg inn en kommentar