Gratinert pastaform med skinke

Dette er en matrett vi ofte laget i Tyskland, da jeg var au-pair der for hundre år siden. Dette var noe av det beste jeg visste den gang, og som jeg ofte har forsøkt å gjenskape her hjemme uten å lykkes. Nå tror jeg at jeg har fått det til…
Gratinert pastaform

Dette er en matrett som er perfekt å lage hvis du har ost og skinke i kjøleskapet, som snart går ut på dato, og som burde bli brukt opp før det. Du kan bruke rester av svinkekam/skinke, diverse skinkepålegg, pølse, rester av ost osv. Her kommer de virkelig til sin rett :-) Resultatet blir en god pastagrateng, som alle liker. Denne var i hvertfall populær blant barna den gangen, og er det sikkert fortsatt.

Ingredienser til en form (3-4 porsjoner):
Diverse pasta (jeg har brukt Penne)
Skinke eller bacon (gjerne røkt)
1 fedd hvitløk
1 liten løk
ca 200 g revet ost

Eggblanding:
3 egg
1 dl matfløte
1 dl melk
1 ts salt
1/2 ts pepper (vær forsiktig med saltet hvis du bruker bacon. Det er salt i seg selv :-)

Slik gjør du:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Stek baconet mens pastaen koker. Dersom du bruker skinke som er kokt (eller røkt) fra før så deler du den bare opp i passende terninger. Stek løk og hvitløk i panna sammen med baconet.

Smør en ildfast form og legg pasta og bacon/løk lagvis. Ha over den revete osten, og hell over eggblandingen. Kvern litt pepper over.

Stekes ved 180 g i 35 – 40 min. La gjerne stå 5-10 min etter at den er stekt, før du serverer den.

Serveres med en frisk salat.

2 Comments

  1. Man bør ovnsteke pastaformen med aluminiumsfolie over. Jeg fulgte oppskriften, og den ble for tørr med helt hard osteskorpe på toppen.

    • Slike ting kan variere med ulike ovner, plassering i ovn og hvilken ost man bruker. Men lurt å følge med og legge noe over hvis man ser det blir mye stekt. Hvis man dekker med folie under hele steketiden vil man få myk ost. Selv foretrekker jeg at det er litt sprø ost på toppen.

Legg inn en kommentar