Lun potetsalat med ruccola

Det er nå ti år siden jeg første gang smakte dette tilbehøret, og siden den gang har den blitt et fast innslag som tilbehør til grillmat og kjøtt. Det er perfekt hvis du skal ha gjester og ser også fint ut på et koldtbord.

Lun potetsalat

Dette behøver du:

 • 1/2 kg Fine, små poteter som f.eks. mandelpoteter (eller amadine etc)
 • 1 rød løk
 • 1/2 pakke ruccola
 • 10 soltørkede tomater
 • 1 fed hvitløk
 • 4 ss oliven olje
 • 2 ss balsamico eddik
 • salt og pepper

 

Slik gjør du:

 1. Vask potetene grundig. De skal spises med skallet på, så de bør være fine, og godt skrubbet. Kok potetene så lenge som det står på pakken. Følg nøye med, det er viktig at de ikke koker i stykker.
 2. Mens potetene koker forbereder du resten av ingrediensene. Ta en fin bolle, som du vil servere i. Legg ruccola i bunnen, og deretter et lag med rød løk. Sett bollen tilside til potetene er klare.
 3. Ta en kopp og bland olje, balsamico, hvitløk og salt og pepper.
 4. Del de soltørkede tomatene i biter, og ha de også opp i koppen.
 5. Når potetene er ferdigkokte heller du av vannet. Del alle potetene raskt i to (mens de er i kjelen). Det er en fordel om det går raskt, slik at de holder seg mest mulig varme. Tøm dem så over i bollen. Varmen fra potetene vil nå bidra til at løken blir myk og «bakes litt».
 6. Hell over koppen med oljen og de soltørkede tomatene. Ikke rør i bollen. Legg på et lokk eller en tallerken, slik at det holder seg tett og lunt. Dersom det er lenge til servering kan du også legge et håndkle rundt/over bollen. Ikke åpne før servering. Innholdet i bollen vil nå stå og godgjøre seg. Det bør ikke gå alt for lang tid før servering. Men en halvtime og opp til en time går fint.
 7. Når det skal serveres tar du av lokket og vender innholdet med et salatbestikk. Legg gjerne litt ruccola på toppen for at det skal se fint ut.

Alternativ:
Noen ganger erstatter jeg de soltørkede tomatene med innholdet i en boks San Sebastian mix. Se bildet under.

San Sebastian mix til lun potetsalat

Dette er en fin mix som også inneholder artisjokk og diverse andre ting som er godt i potetsalaten. Du kan da bruke litt av oljen fra blandinga, i stede for olivenolje. Framgangsmåten er ellers den sammen. San Sebastian mix fås kjøpt der man finner tapasting etc i dagligvarebutikker. Det finnes også flere andre blandinger som du kan prøve ut.

4 Comments

 1. Denne er en klassiker hos oss. Utrolig godt.

 2. Pingback: Enkel nyttårsmeny du lager i rakettfart | minmiddag.no

 3. Pingback: Fylt kalkunbryst – super helgemat! | minmiddag.no

 4. Dette ser godt ut. Må prøves en dag:-)

Legg inn en kommentar