Min beste soppstuing

Soppstuing er noe av det beste som finnes, og perfekt tilbehør til lam, vilt og storfekjøtt. Har du en god soppstuing er det nesten unødvendig å lage annen saus. Den kremete sausen i soppstuingen er nydelig sammen med kjøttet, og gir en skikkelig smaksopplevelse. Oppskriften er fleksibel; du kan bruke den sopp du får tak i. Men med all nedbøren i det siste ligger vi vel godt an til å få et skikkelig soppår. Men husk å hold deg til sikre sorter, og konferer med en ekspert om du er i tvil :-)

Du trenger

  • 400 g sopp i skiver
  • 2 stk finhakket småløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • 1 boks kremfløte
  • 2 ss crême frâiche
  • salt
  • pepper

 

Slik gjør du:

  1. Sopp og løk freses i smør på middels sterk varme.
  2. Når en del av vesken har sluppet (etter ca 5 minutter) drysser du melet over. Bland det godt inn.
  3. Spe så med fløten, la det koke opp og la det trekke/syde i 5-10 min.
  4. Tilsett crême frâiche.
  5. Smak til med salt, pepper og soyasaus.

Legg inn en kommentar