Heimelaga ferdigpizza

Det hender jeg får lyst på pizza, men slett ikke har tid (eller lyst) til å sette deig, lage pizzasaus og ingredienser. Da hadde det vært kjekt å kunne ty til en ferdigpizza, men de gangene jeg har kjøpt det blir jeg bestandig skuffa. Det smaker ikke pizza, og jeg bekymrer meg for hva det er jeg egentlig spiser. Hvor mye transfett er det egentlig i en ferdigpizza…?

Løsningen er å lage sine egne ferdigpizzaer. Sett en stor deig, kjevle ut porsonsstørrelser, ha på heimelaga pizzasaus, legg på litt rød løk og noen skiver paprika, og dryss over litt ost. Halvstek dem, avkjøl og frys dem ned. Når du så senere har lyst på en rask pizza, behøver du bare ta den ut av fryseren, ha på litt peperoni (eller lignede), drysse over litt mer ost, krydre litt og la dem steke i 10 min. Og vips, heimelaga ferdigpizza :-)

Oppskrift på deig til 8 små porsjonspizza:
7 dl mel (hvetemel eller gjerne finmalt speltmel)
1 pose tørrgjær (eller 1 pk ferskgjær)
1 ts salt
2,5 dl lunkent vann (37 grader)

Elt deigen godt, gjerne i maskin. La den heve i en halvtime. Elt den så igjen, og del den i 8 like store stykker. Kjevle ut minipizzaene. Jeg fikk plass til to pr stekeplate.

Mens deigen hever lager du pizzasausen:
2 ss olivenolje
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 boks tomater (gjerne cherrytomater. Pass på at boksen ikke er tilsatt sukker)
2 ss tomatpuré
oregano, basillikum, timian
salt og pepper

Surr hakket hvitløk og løken i oljen. Tilsett boksen med tomat. La det koke på medium varme. Tilsett tomatpuréen og krydderet. La det stå og småkoke på lav varme i ca 20 minutter. Ta den av plata så den avkjøles litt.

Sett ovenen på 200 grader.

Sett sammen pizzaene:
Fordel pizzasaus på de 8 minipizzaene, ha på skiver av rød løk og papirka og dryss litt revet ost over. Stekes på 200 grader i 6 minutter. Avkjøl og frys dem ned. Bruk matpapir eller bakepapir mellom dem, så de ikke fester seg til hverandre.

Når de skal brukes:
Legg på det fyll du ønsker (f.eks. peperonipølse), dryss over litt mer ost og topp med litt krydder. Stekes i 10 minutter ved 200 grader.

 

 

One Comment

  1. Heei!

    Dette var jo helt genialt! Jeg har akkurat blitt student, og trenger masse inspirasjon til middager og slikt. Dette er jo veldig økonomisk også! :) Denne vil jeg helt sikkert bruke selv framover :) Takk for gode tips til middag

    Tanita-Lovise

Legg inn en kommentar