Mitt første No-knead bread

No-knead brød har blitt veldig populære i det siste og jeg har sett mange varianter på ulike matblogger. Spennende å lage et brød som ikke skal knaes i det heletatt! Altså et brød man kan lage, selv med forstuet hånd ;-)
Veldig spennende brød å lage. Lite arbeid, og heldigvis ikke noe knaing som er noe av det kjipeste jeg vet med å bake brød. Nå har jeg også en forstuet hånd å ta hensyn til, og ikke mulighet til å lage vanlig brød. Men selv med en helt velfungerende hånd står jeg gjerne over vanlig knaing.

Brød no knead

Dette brødet er ellers også veldig lett å lage, det eneste man må passe på er at det skal heve lenge.

Oppskriften fant jeg på bloggen «Mat på bordet». Der finnes det også en veldig fint video, som kan være lurt å se på før man bruker den.

Ingredienser

300 g hvetemel
200 g rugmel
40 g linfrø
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
4 dl vann

Det tar to minutter å blande sammen deigen, og så skal den stå heve på et lunt sted i 12 – 18 timer. Jeg satte deigen på kvelden i går og gjorde ferdig brødet i ettermiddag. Jeg lot kanskje deigen stå litt for lenge. Bør nok ikke gå over 18 timer. Se nærmere beskrivelse på ved å følge linken her

Slik ble brødet seende ut… Det ble veldig luftig og godt.

3 Comments

  1. Hei Ingunn! Så gøy at du også kaster deg på no-knead bølgen! Det er jo bare så enkelt å bake godt brød! Og takk for linken :DPS. Jeg pleier å la deigen stå på kjøkkenbenken, som ikke er et spesiellt lunt sted…Da er det ikke noe problem at den står 18timer –

  2. Ingunn

    Hei Ina!Takk for hyggelig innlegg, og takk for masse flott inspirasjon! Du har Norges beste matblogg ;-) Jeg likte veldig godt instruksjonsfilmen du hadde lagt ut. Den fikk meg endelig til å forstå hvordan den brettingen skulle gjøres. Jeg har den også stående på kjøkkenbenken, så hjelper nok det. Vet du hva som er hensikten med at kjelen skal være oppvarmet før man steker? Jeg har vurdert å prøve å ha deigen over i en kald kjele og sett den i kald ovn (for å få den til å heve/unngå at den får sjokk ;-) Jeg har tidligere prøvd andre oppskrifter hvor man starter med kald ovn, og brødet hever ofte veldig fint da. Men dette med varm kjele har kanskje noe med konsistensen og brødskorpa å gjøre?

  3. :D tusen takk!! Jeg er veldig glad for at jeg lagde filmen – virker som det var det som måtte til fpr å overbevise at det var et utrolig enkelt brød å lage med skikkelig proff brød som resultat!Kjelen fungerer egentlig som ovn. Å bake i glovarm kjele er den beste etterligningen av en proff bakerovn man kommer. En kombinasjon av intens varme og høy vanninnhold gjør at den får så herlig skorpe.Det er ikke noe i veien for å eksperimentere med metoden – men jeg tror at det er med varm kjele at du vil aller best resultat. :)

Legg inn en kommentar