Hjemmelagde fiskekaker av sei

En gang må være den første… Jeg har alltid syntes skikkelige, hjemmelagde fiskekaker et veldig godt, men aldri forsøkt meg på å lage det. Men etter å ha sett en artikkel om det i Aftenposten i helga, ble jeg fristet til å prøve.

Ingredienser (3- 4 porsjoner)

ca 600 g sei (en pakke frossen sei, tinet i kjøleskap over natten)
(bruk gjerne fersk fisk, hvis du har tilgang på dette! :-)
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss potetmel
2 egg
2-3 dl fløte (tilpass mengde i forhold til konsistensen)
3 sjalottløk
1 fed hvitløk
4 ss hakket frisk gressløk
Slik gjør du:
Finhakk løken og surr den i smør i stekepanna. Pass på at den ikke blir brun, men myk og blank. Tilsett hvitløken og la den surre med ett minutt. Sett panna tilside og la den stå og avkjøle seg.
Bruk en food processor. Det hadde ikke jeg, så jeg brukte en blender. Var ikke så enkelt, måtte dele opp i mange små porsjoner og blande alt sammen i en bolle tilslutt. Tror dette ville være mye enklere og mindre søl i en food processor.
Start med å ha i biter av fisken i maskina. Kjør den i maskina litt, slik at den blir kuttet opp. Tilsett så salt, pepper og potetmel Kjør videre til du har en seig farse.
Ha i egg og kjør litt til. Spe så med fløten litt etter litt. Bland tilsutt inn løken med en skje.
Smelt smør i en panne, og form kaker som du steker i den. Noen minutter på hver side. Etterstek ved 100 grader i stekeovnen i 10 min.
På bildet ser du fiskekaker ferdigstekte og i ildfast form. Legg merke til den hjerteformede fiskekaka på det første bildet :-)  Tomatene ble lagt i forma sammen med fiskekakene, før de ble satt i ovnen. De blir bakte og søte på smak når de står litt i ovnen.
Serveres med mandelpoteter, brokkoli, gulrot og rømme med gressløk.

Få tips om oppskrifter og oppdateringer på minmiddag.no på mail: 
Registrer din e-postadresse her

18 Comments

 1. kokebokprosjektet

  Fiskekaker i blender! Må si det hørtes ut som et ambisiøst prosjekt. Hvordan smakte det?

 2. Ingunn

  De ble gode :-) Men tok sin tid…

 3. Magne D. Antonsen

  Hei Ingunn, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt inn som dagens anbefaling på Lesernes VG.

 4. Ingunn

  Oi, artig og litt pinlig ;-) Og jeg som brukte blender… he he, men gode ble de :-)

 5. Morten Pedersen

  Flott med hjemmelaget mat, enda mere imponerende hadde det vært om fisken ikke hadde kommet fra frysedisken.

 6. Ingunn

  Hei Morten,det har du helt rett i. Men noen ganger er det alt man har tilgang på, uten å reise ett stykke for å få tak i det. Jeg tror det blir enda bedre og lettere å få bra konsistens med fersk fisk. Det får bli neste gang :-)

 7. Anonymous

  Heisann.Hopp over potetmelet, så er de enda sunnere. Henger godt sammen likevel.Her er min superversjon av fiskekaker som er nyyydelig og henger godt sammen. De er sunne uten karbohydrater;)500 gram fisk, enten fersk eller fryst. Synes laks er best, men også hvit fisk fungerer:)80 gram parmesan ost1 dl kremfløte1 stort egg2 fedd hvitløkKRYDDER: Chili (2ts), Pepper (en del;)), cayenne (1ts), Ingefær (1ts). Litt saltFunker fint å bruke k-kroken til Kenwoodmasina om du har det, ellers bruker man foodprosessoren og "kverner" fisken til fin farse. Hell over alt krydderet og bland godt igjen. Så slenger du oppi egget og sper med fløte. Husk å ta litt og litt så det blir en seig og fin masse. Sett det kaldt i 30 min så farsen får satt seg litt.Så steker du dem i ekte meierismør, ikke bruk industrimargarinen som er full av dritt:pHilsen en som elsker fiskekaker av GODE råvarer og GOD kvalitet!

 8. Ingunn

  De hørtes helt supre ut! Skal prøve din oppskrift neste gang :-) Og bare for å understreke det: jeg bruker aldri margarin. Er generelt skeptisk til ting jeg mistenker for å inneholde palmeolje eller transfett. Selv om margarin har blitt friskmeldt i senere år. Det er uansett ingen ting som kan slå meierismør. Les gjerne min artikkel om pamlmeolje og transfett ved å besøke denne siden: http://min-middag.blogspot.com/2011/01/palmeolje-og-transfett-til-middag-i-dag.html

 9. Anonymous

  bruker man tint fisk så bruk også smeltevennet,ellers så henger ikke kakene sammen

 10. Du har virkelig satt deg et ambisiøst mål for året!Gleder meg til å følge deg. :-)

 11. Ingunn

  Hei Ugla!He he, så langt har det bare vært morsomt :-) Og hvis det slutter å være det så får jeg "svelge en kamel" ;-) og slutte. Men gøy å ha en hobby, og en oppgave/mål. Har du sett filmen "Julie og Julia"? Lett å bli inspirert…Hyggelig at du følger bloggen, og legg gjerne inn et middagsforslag på siden. Kan være kjekt med noen forslag, da det er et langt år ;-)

 12. Ragnhildme

  Det er godt med fiskekaker, og ja, food-prosessor er best. Dette er jo en standardoppskrift som jeg også bruker masse. Den gamle oppskriften er melk ist.f fløte, men det blir en smakssak.Jeg pleier bruke muskatt i dem, og ikke hvitløk, men det gir gode variasjonsmuligheter å veksle litt. Kakene henger bedre sammen med fersk fisk, men kvaliteten på den frosne fisken viktig for resultatet. Den bør være godt tint og avrent. De gamle pleier for øvrig steke opp store mengder når de har fisket, og fryse ned ferdige fiskekaker. Den samme deigen kan forresten brukes til fiskeboller. Bare la dem trekke i kokende/varm kraft, jevn med melk+mel, tilsett grønnsaker, så blir det fiskesuppe. Til fiskeboller bør du bruke fersk fisk for at de skal henge sammen, eventuelt bruke noe hyse i deigen.

 13. Citronpiken

  Hei, jeg fant fiskekakene dine i VG og ble veldig fristet! Jeg har prøvd utallige oppskrifter uten å finne den perfekte ennå, gleder meg til å prøve disse :)

 14. Reidar Speidar

  Blir veldig glad når eg leser at du ikke har inkludert muskatnøtt i oppskriften din. ALT for dominerende smak på det krydderet. Dessuten smaker det tisselurhår.Ellers en meget bra oppskrift, skal prøve denne selv når jeg kommer tilbake fra speidertreffet etter helgen.

 15. Ingunn

  Ja, det er en bra oppskrift og jeg anbefaler alle å prøve den :-)Tror nok det er lettere med food processor og helst fersk fisk. Men når jeg fikk til dette, med fisk fra frysedisken og i blender, og uten å ha noensinne laget det før… Ja, da er dette mulig for alle ;-) Lykke til!

 16. mmmmmmmm.. så gode ut..

 17. Hei! :)
  Ville bare takke for en utrolig bra oppskrift, har stått på kjøkkenet og laget seikaker av to kilo sei som Gubben tok på fjorden i dag. De ble nydelige! :D

  • Så heldig dere er! Skulle gjerne hatt tilgang på noe fersk sei fra fjorden, ingen ting er så godt som det! Takk for hyggelig tilbakemelding!

Legg inn en kommentar