No-knead brød med hvetemel

Det var så artig å lage «No-knead bread» at jeg måtte lage ett til. Denne gangen brukte jeg bare hvetemel, for å se hvordan det da ble. Det hevet seg da mer (ble litt høyere) og ble litt luftigere. Men smaken var vel så god med en kombinasjon av hvetemel og rug.
Slik så brødet ut når det ble tatt ut av ovnen.
Ser fint ut
Under ser du et bilde av hvordan brødet jeg laget i går (med rug) så ut. Det ble mørkere, litt lavere og men veldig godt på smak. Det var også veldig godt i dag. Fin og litt seig konsistens, som et skikkelig bra bakeribrød!
Bildet under viser brødet basert på 100% hvetemel (altså «loff» :-)
Ble fint og luftig, men litt kjedelig. Sikkert supert sammen med reker og majones. Det hadde vært perfekt.
Neste gang skal jeg prøve med spelt og hvetemel.
Har også lyst til å lage No-knead bread med valnøtter. Nam ….

Ingrediensene i brødet jeg laget i dag:
500 g hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl vann

For mer om børdet jeg laget i går og framgangsmåte se innlegget her
Innstrukssjonsvideo og mange fine oppskrifter finner du også på bloggen «Mat på bordet«

Legg inn en kommentar