Heimelaga pepperkakedeig

Jeg vet det er sjokkerende, men det er faktisk mulig… å selv lage pepperkakedeig. Av en eller annen mystisk grunn har det blitt populært å kjøpe dette ferdig. Hvorfor stiller jeg meg litt uforstående til. Det tar 10 minutter å lage den selv, og da vet man hva den inneholder. Bedre på smak synes jeg også de blir. Så da skulle valget være enkelt? :-)

Pepperkaker

 

Denne oppskriften gir nok pepperkaker til å fylle en boks. Omtrent like mye deig som i de ferdige boksene. Om du skal i gang med et større prosjekt, som å lage pepperkakehus, bør du doble eller tredoble oppskriften så du har nok. Litt avhengig av størrelsen på det du skal lage, og på hvor mange mislykkede forsøk det blir…

Sett deigen kjølig før bruk. Oppbevar den gjerne i en boks i kjøleskapet, over natten eller lenger.
Sett deigen kjølig før bruk. Oppbevar den gjerne i en boks i kjøleskapet, over natten eller lenger.

Du trenger

  • 4 ss sirup
  • 100 g sukker
  • 160 g smør
  • 1 ts kanel
  • 1 ts finmalt nellik
  • 1 ts finmalt ingefær
  • 1 medium egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Finn fram ei stor gryte og ha i sirup, sukker, smør, kanel, nellik og ingefær
  2. Kok opp under omrøring, slik at sukkeret løser seg opp.
  3. Ta av plata og la det avkjøle seg. Fyll gjerne vann i oppvasken og sett gryta oppi, slik at det går raskere.
  4. Når det er avkjølt tilsetter du mel, bakepulver og egget. Rør det godt sammen.
  5. Legg deigen i kjøleskap før bruk. Jeg synes det er mest praktisk å lage deigen kvelden før, slik at den er avkjølt og klar til bruk dagen etter. Oppbevar i tett plastboks, så står den seg i flere dager i kjøleskapet.
  6. Kakene stekes ved 200 grader i ca 5 minutter, til de er passe brune. Stå ved ovnen og følg med de siste minuttene. De kan raskt bli for mye stekt.

Dekor av pepperkaker

Pepperkake

 

 

 

 

Legg inn en kommentar