Pizza

Etter lammelår, haugevis med egg og andre påsketradisjoner kan det smake godt med en skikkelig pizza. Denne er god, men også forholdsvis rask å lage.

 

Oppskrift på rask pizzabunn (til 1 pizza)

20 gram gjær (halv pakke)
1/2 ts salt
1,25 dl vann
250 g mel
La deigen heve på et lunt sted i 0,5-1 time.

Mens deigen hever lager du sausen:
1 ss olje
1 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1/2 chilli
1/4 paprika
4 tomater
2 ss tomatpuré
oregano, basillikum, timian
salt og pepper

Surr hakket hvitløk og løken i oljen. Tilsett hakket chilli, paprika og tomatene i små biter. La det koke på medium varme. Tilsett tomatpuréen og krydderet. La det stå og småkoke på lav varme i ca 20 minutter. Kjør sausen i blender til den får en jevn konsistens (har du stavmikser kan du bruke det i stede). Hvis du ikke har blender eller stavmikser, bruk en potetstapper :-) Målet er å få en jevn saus.

Etter at du har kjevlet ut deigen smører du utover et jent lag med pizzasaus. Dekk så pizzaen med den topping du ønsker. Her kan du bruke spekeskinke, kjøttboller (eller kjøttdeig som først er stekt og deretter blandet inn i tomatsausen), pepperoni etc. Jeg synes også det er godt med sopp, paprika og ruccola. Bruk det du liker best. Avslutt med revet ost og krydder. Frisk eller tørket oregano er godt på toppen.

Hvis du bruker spekskinke og ruccola så vent med å legge på dette til etter at pizzaen er stekt (det legges på toppen og varmes opp av pizzaen).

Stek pizzaen på 250 grader i 10-15 minutter.

Legg inn en kommentar