Velkomstdrink alle liker

Det er vår og høysesong for mange små og store anledninger, hvor man gjerne vil servere gjestene en frisk velkomstdrink. Denne punsjen passer veldig godt som velkomstdrink, enten det er til en bursdag, bryllup eller til en ganske vanlig fest. Dette er en gjennomprøvd oppskrift, som det ikke går an å mislykkes med.
Du trenger en stor bolle, eller stor vase som vist på bildet. Dette kan du kjøpe for en rimelig penge f.eks. på IKEA (vasen på bildet under er derfra).

En slik vase tar mange liter. Full tror jeg den tar ca 10 liter. Jeg laget velkomstdrink og fylte den opp til et bryllup en gang, og da var det nok velkomstdrink til svært mange gjester. Hvis du skulle gå tom, kan du også etterfylle i bollen.

Hvis du skal ha velkomstdrink til mye mindre folk, så kan du redusere ned oppskriften, og ha den i en stor mugge eller en mindre bolle. Jeg setter opp et forslag til dette nederst. Denne drikken kan også brukes under middag/mat, eller så kan den selvsagt også drikkes utover kvelden. Fyll etter med isbiter etc.

Gir 7-8 liter, dvs ca 40 glass:

 • En 3-liters vinboks med rimelig hvitvin
 • 1,5 liter Mosell
 • 1,5 liter Sprite
 • 1 liter eplemost/eplejuice (ikke av konsentrat)
 • Vodka (om du ønsker en litt sterke punsj. Tilsett etter smak)
 • Skiver av sitron og lime
 • isbiter

For et mindre selskap. Kan velkomstdrink lages i en stor mugge, eller en liten bolle.

Gir litt over 2 liter, dvs ca 12 glass:

 • 1 flaske vin
 • 0,5 liter Mosell
 • 0,5 liter Sprite
 • 0,33 liter eplemost
 • (ett par dl vodka. Valgfritt)
 • Skiver av sitron og lime
 • isbiter.

Slik gjør du:

 1. Hell først i alt uten kullsyre. Skjær opp sitron og lime og legg oppi bollen.
  Den kan nå stå klar til rett før gjestene kommer. Mosell og Sprite bør stå kaldt så lenge som mulig.
 2. Rett før folk kommer, heller du forsiktig i brusen. Prøv å unngå at kullsyren forsvinner, ved å holde bollen «på skrå». Hell ned forsiktig på den ene siden av bollen. Ha i isbiter til slutt.
 3. Du kan også ha i andre typer frukt i bollen, men min erfaring er at mye synker til bunnen, ser grøtete og ikke bra ut. Fordelen med skiver av sitrus er at de flyter pent på toppen. Jordbær er blandt det som synker, og jeg anbefaler heller å servere det ved siden av.
 4. Eller du kan skjære ett snitt i jordbærene og sette dem på toppen av hvert glass. Det ser veldig lekkert ut!

 

velkomstdrink punsj

33 Comments

 1. Denne må jeg prøve, så kjempegod ut :-)

 2. Åh, det hørtes sinnsykt godt ut!

 3. Magne D. Antonsen

  Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden til Lesernes VG også, http://www.facebook.com/lesernesvg

 4. Anonymous

  Perfekt! Var på leting etter velkomstdrink til 30-årsdagen som skal holdes i kveld.:)

 5. Ingunn

  Denne har vært på 30årsdag før, så det blir nok bra ;-) Lykke til!

 6. jeg bruker et par poser med frosen skogsbærblanding som isbiter sammen med denne blandingen. det gir en fin farge på drinken:-)

 7. Ingunn

  Det er en god idé, men blir da en litt annen type velkomstdrink :-) Jeg liker godt den strågule fargen på denne. Men frosne jordbær synes jeg fungerer fint, og så sånne minisitrusfrukter, men de må man fryse ned selv :-)

 8. Pingback: Enkel nyttårsmeny du lager i rakettfart | minmiddag.no

 9. Det ser kjempe godt ut skal ha fest skal iallfall bruke den. :-))

  • Dette er en klassiker som mange har hatt glede av. Faktisk er denne oppskriften på punsj den aller mest leste på hele bloggen ;-) Håper du også får glede av den på en fest i nær framtid ;-)

 10. Hei. Vi skal ha bryllups fest om to uker å denne må være midt i blinken som velkomstdrink. Jeg bare lurer på.. Uten vin vil vel bli like bra? Tenkte på barna og sjåførene for kvelden som også må få velkomstdrink ;)

  • Når jeg lager denne punsjen så lager jeg alltid en mugge med alkoholfri punsj også. Det er bare å blande de andre ingrediensene og droppe alkoholen. Tilsett gjerne litt ekstra mosell og/eller eplemost. Lykke til!

 11. izabela

  Hvilken vin ville du ha anbefalt?

  • Velg en rimelig hvitvin. Når vinen blandes med brus og andre ting blir mye av smaken på vinen uansett borte :-)

 12. Ingeborg

  Dette blir nyttårsaftens velkomstdrink i år. Moro å oppdaget at det er DU som blogger Ingunn, det så jeg ikke før jeg skulle dobbeltsjekke oppskrifta :) Gleder meg til Follo-reunion i september!

  • Hei! Er du Ingeborg fra klassen min?
   Håper dere blir fornøyde med velkomstdrinken. Den er bloggens mest populære oppskrift ;-)
   Mange har brukt denne opp gjennom årene, og har aldri hørt om noen som ikke har likt den :-) Så den anbefaler jeg trygt :-)
   Godt nytt år!

   • Ingeborg

    Jada, Ingeborg i klassa.
    Velkomstdrinken gjorde stor suksess! Tusen takk for flott oppskrift :) Sikker vinner!

 13. Dette er midt i blinken til vår årlige sommerfest som jeg har ansvaret for i år, kan du komme med forslag til fingermat som passer til (helst enkelt er ikke supergod på kjøkkenet) :)

 14. Hei! Tenkte jeg skulle prøve denne i 40-års laget mitt. Ser du skriver en rimelig hvitvin, skulle gjerne hatt et navn siden jeg har så lite greie på det. Det er jo så mye forskjellig både tørre og mindre tørre…

 15. Hej. Jeg ved ikke helt hvad Mosell er? Kan du linke til et billed eller lignende, så jeg kan undersøge om det kan fås i Danmark? Mange tak.

 16. Hei, høres veldig bra ut dette, men hva slags type hvitvin anbefaler du? Tørr?halvtørr?

  • Det spiller liten rolle. Enhver vin som blandes med så mye brus vil ikke være til å kjenne igjen :-) Her velger jeg en billig vin (det er en skam å bruke god, dyr vin i en blanding med brus ;-)

 17. Ser veldig god ut. Har du noen tommelfingerregel for hvor mye vodka du har i?

  evt kan man kanskje sløyfe noe av vinen og erstatte med vodka? vil jo ha litt fart i gjestene :)

 18. Kristian

  Lager denne til min 40årsdag på lørdag.
  Er det eplemost med eller uten kullsyre som blir best?

 19. Fredrik

  Hei :)

  Takk for en super oppskrift
  Lurte på hvordan den blir med vodka istedenfor vin?

  -Fredrik

 20. Hei, jeg holder på å lete etter en velkomstdrink til en 50-årsdag og kom over denne. Ser enkel og god ut. Lurer på hva slags mozell du anbefaler å bruke? Blir det for mye eplemozell når det i tillegg er eplejuoce/eplemos? Og hvor mange sitroner og lime bruker du til en stor punsj ( 7-8 liter)?

  • Det er smak og behag :-) Jeg bruker Mozell med drue og eple. Men blir nok godt uansett :-) Sitron og lime er mest til pynt. Det blir liggende og flyte i toppen, så behøves ikke så mange.

 21. Mina Therese Nybakk

  Hei:) denne lunsjen virker veldig god. Kan man bruke frosne druer i stedet og isbiter og sitron/lime skiver?
  Har ei venninne som er allergisk mot sitrus!

  • Det kan man selvsagt gjøre :-) Det høres godt ut :-) Druer holder godt på konsistensen, så de vil nok se bra ut i punsjen også. Jeg ville nok delt de i to slik at litt av den gode saften i druene blandet seg med drikken. I hvertfall en del av dem.

Legg inn en kommentar