Verdens beste velkomstdrink?

Det er ikke bare sommeren som er sesong for punsj! Nå står vi forran en sesong med mange juleselskaper og ikke minst nyttårsaften, og høysesong for gjestebud. Får du mange gjester er det kjekt å servere noe som alle liker og som innebærer et element av selvbetjening. En god bolle punsj som velkomstdrink passer perfekt mens man mingler og venter på maten.

 

Denne oppskriften er nøye prøvd ut. Jeg laget den for første gang for sikkert 10 år siden. Siden den gang har den vært brukt på utallige sosiale anledninger, og jeg har delt oppskriften med mange. Dette er en av bloggens mest populære oppskrifter. Den søkes opp på Google og flere hundere er inne og leser denne oppskriften hver uke. Jeg håper det betyr at mange har hatt glede av den.

Her kommer oppskriften:

Stor porsjon:  (7-8 liter, dvs ca 40 glass). Passer til de store sammenkomstene… 
En 3-liters vinboks med rimelig hvitvin
1,5 liter Mosell
1,5 liter Sprite
1 liter eplemost/eplejuice (ikke av konsentrat)
Vodka (om du ønsker en litt sterke punsj. Tilsett etter smak)
Skiver av sitron og lime
isbiter

Liten porsjon: Gir litt over 2 liter, dvs ca 12 glass
For et mindre selskap. Kan lages i en stor mugge, eller en bolle.
1 flaske vin
0,5 liter Mosell
0,5 liter Sprite
0,33 liter eplemost
(ett par dl vodka. Valgfritt)
Skiver av sitron og lime
isbiter.

For framgangsmåte les hele oppskriften her

25 Comments

 1. Denne punsjen snakket en kollega om en dag, og jeg skal få den servert på lørdag – jeg gleder meg :)

 2. Så bra! Dette er en super oppskrift og som bare «må» deles :-)
  Den er lett og lage og pleier slå an :-) Håper dere får det artig og at dere liker den :-)

 3. Kan denne punchen lages kun med vodka? Skulle gjerne hatt en frisk og lett punsj med vodka som hovedingrediens.

  • Hei Julie!
   I denne oppskriften kan litt vodka tilsettes for å «sprite den opp», men jeg ville nok ikke laget akkurat denne med kun vodka. Kan ikke erstatte 3 liter vin med vodka uten at det gir visse konsekvenser for smaken ;-) Men du kan prøve deg fram. Erstatt vinen med mer brus og eplemost, og tilsett vodka etter smak. Tror det er mulig å finne fram til en god blanding også uten vin.

   Eller du kan finne en god drinkoppskrift for eksempel her: http://www.aperitif.no/Vintips/bartender
   Hvis du finner en god oppskrift på en vodkabasert drink så kan du oppskallere og tilpasse den til det du skal bruke den til. Et tips er at til velkomstdrink passer det godt med noe lett og friskt, gjerne med lime eller sitron :-) Lykke til!

 4. Hei!

  Jeg lurte på hvilken type hvitvin du har hatt best resultat med?

  • Hvilken vin som brukes er ikke så viktig når den uansett skal blandes ut med både juice og brus. Jeg har pleid å velge den rimeligste hvite treliteren jeg har funnet :-) Godt blir det uansett :-)

   • Torunn

    Hei! Tror jeg må prøve denne. Men skal også ha litt vodka i… Men du har altså ikke noe forslag til navn på hvitvin? Søt? Sur? Har lite greie på vin. Jeg skal lage til ca. 60 personer, så tror jeg dobler oppskriften. Men har du peiling på ca. hvor mye vodka jeg event. kan ta i? Kun for å sprite den litt opp, ikke mye.

    • Det spiller ingen rolle hvilken vin du har i. Når den blir blandet med brus og sprit så vil du uansett ikke kjenne forskjell :-) Velg en som ikke koster mye, og spar heller den gode dyre vinen til å drikkes alene :-) Du kan prøve deg fram med spriten. Til så mange kan du nok ha i en del. Prøv med litt først, smak og tilsett eventuelt mer. Det er litt vanskelig å svare eksakt, da det kommer an på smak og behag. Men anbefaler å ikke sprite opp for mye, da mange er skeptiske til for sterk velkomstdring. Det er i hvertfall min erfaring. Jeg har som regel laget denne uten å tilsette sprit.

 5. Denne er så fantastisk god! Lagde den til bursdagen min, og var ikke en dråpe igjen. Frisk og farlig god! :)

  • Godt å høre at den ble en suksess :-)
   Denne er nøye prøvd ut over mange år, og en oppskrift jeg trygt tørr anbefale ;-)

 6. Kan en erstatte vodka’n ut med Gin? Men det skulle kunne gå med tanke på at lime og sitron er oppi. Blir ikke for «herskt» på smak vel?

  • Jeg ville nok ikke gjort det, for denne oppskriften er så god som den er. Jeg pleier ikke tilsette noe vodka heller. Foretrekker at det ikke er så mye alkohol i den, og det vet jeg mange gjester også setter pris på. Men det er smak å behag. Hvis du vil prøve med Gin anbefaler jeg at du lager en mindre prøveversjon, før du skal bruke den til gjester. Du kan nedskallere oppskriften til 1 glass, og så finner du ut om du liker det :-)

 7. Kom over denne oppskriften i går, og den skal jeg prøve ut nå til helga…

 8. Prøvde denne igår, og den av kjempe god!:)

 9. camilla

  Tror du det ville vært mulig å bytte ut vinen med champagne? uten at det blir helt mislykket?

  • Det er selvsagt mulig, men jeg ville aldri brukt så edle dråper i en punsj :-)
   Tingen er den at det spiller liten rolle hvilken hvitvin man bruker, om den er tørr/søt/musserende etc. så lenge det er hvitvin :-) Derfor er mitt råd; bruk en rimelig en, og spar de gode vinene til andre formål :-)

 10. Har veldig lyst til å lage denne på nyttårsaften! Kan man bruke rosévin? Det er det eneste jeg har!

  • Det går sikkert fint. Hva med å lage en prøve i dag og smake? Det er bare å nedskallere til mindre porsjon :-)

 11. Hei! Ser god ut! Har kun 1,5 liter hvitvin. Funker det med prosecco for de resterende 1,5 literene hvitvin tror du? :)

 12. kan man lage den dagen i forveien

  • Jeg vil ikke anbefale det :-) Om du må det så bland i såfall bare sammen det uten kullsyre, og vent med å tilsette brusen til rett før servering :-)

 13. Joachim

  Har denne punsjen et navn?

Legg inn en kommentar