Rabarbramuffins med smuldretopp

Vi er så heldige å ha alle rabarbrars mor i hagen. Den er gigantisk, og har nok stått der i flere tiår. En luksus å ha en slik rabarbra, men jeg føler også et visst press til å bruke denne resursen. Skulle jeg brukt all rabarbraen vi har ville det kunne blitt noen tusen muffins…

Rabarbramuffins med smuldretopp

Jeg har nettopp lest at det lønner seg å skjære rabarbraen helt ned rundt St.Hans. Før trodde jeg sesongen for rabarbra var offisielt over rundt St.Hans, men nå forstår jeg at man kan ha rabarbra også senere på sommeren, hvis man skjærer den ned. Så det skal jeg nå prøve for første gang. Blir spennende å se om det fører til rabarbragleder også senere i sommer.

Rabarbramuffins er veldig godt, friskt med rabarbra og de er ikke for søte. På toppen er det smuldredeig, som er sprøtt og godt.

Oppskriften gir 12 store muffins:
(vurderte å lage noen tusen, men slo det fra meg ;-)

Muffinsrøre:
375 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
125 g sukker
115 smeltet smør
2,5 dl helmelk
2 små egg

Fyll:
350 gram skrelt rabarbra, delt i centimeterstore biter
3 ss sukker
2 ss vann
1/4 ts revet sitronskall

Smuldredeig:
2 ss smør
4 ss hvetemel
3 ss brunt sukker
4 ss havregryn

Slik gjør du: 
1) Start med å lage fyllet: Bland alle ingrediensene i en liten kjele. Varm sakte opp og la det småkoke i fem minutter. Sett tilside.

Rabarbra

2) Lag smuldredeigen: Smelt smøret og tilsett de andre ingrediensene. Rør rundt og sett tilside.

Rabarbramuffins med smuldretopp

3) Lag muffinsrøra: Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Visp smør, melk og egg i en mindre bolle. Tilsett eggblandingen i de tørre ingrediensene og rør til alt er godt blandet. Smør en 12-hullet muffinsform. Fordel halvparten a vrøren i koppene, leggg deretter på et lag med fyll, og fordel resten av røren oppå. Avslutt med å ha smuldredeig på toppen.

Rabarbramuffins med smuldretopp

Stekes i ovnen på ca 200 grader i ca 20 minutter. La muffinsene stå og avkjøle seg i forma i 5-10 min før de serveres.

Rabarbramuffins med smuldretopp

2 Comments

  1. Lill Anette

    Hva med å lage rabarbrasaft? Har hørt at det skal være veldig godt, og man blir kvitt en del rabarbra da ;)

  2. Ingunn

    Absolutt! Har tenkt å prøve oppskriften på bloggen Krembolle, som ser veldig bra ut: http://www.krembolle.com/2011/06/25/drikk-rabarbra/ Men så er jeg litt usikker på hva jeg skal bruke all safta til ;-)

Legg inn en kommentar