Rabarbrasaft

Hvis du har rabarbra i hagen er det nå tiden for å bruke så mye som mulig av den. Hvis du kutter den helt ned nå rundt St.Hans, så vil den komme opp igjen senere på sommeren, og du får glede av den en gang til denne sommeren. Hvis du ikke vet hva du skal gjøre med rabarbraen, hva med å lage saft? Denne er veldig god og frisk!

Hva med en «Rabartini»?

Du trenger:
ca 400 gram vasket rabarbra, kuttet i biter
200g sukker
1 vaniljestang
1 liter vann
Saften av en sitron

Vask rabarbraen, men behold skallet på. Det gir fin farge til saften. Del den i biter. Ha rabarbra, sukker, vann og vaniljestangen i en stor gryte, og kok det opp. La det småkoke i 20-30 min, mens du rører opp av og til.

Ta så kjelen av platen, og la den stå til innholdet er avkjølt. Ta ut vaniljestangen og sil blandingen slik at du får en fin ren saft. Klem ut så mye som mulig av saften fra dørslaget. Tilsett saften fra sitronen i saften. Oppbevar saften i kjøleskapet. Den er holdbar i 1-2 uker. Den kan drikkes som den er, eller blandes ut med vann, vin eller brus for å oppnå ulike smakskombinasjoner. Hva med å tilsette litt rom, så får du en «Rabartini»… I drinken på bildet er det rabarbrasaft, 4cl rom og en halv lime. Et artig alternativ til Mojito.

Legg inn en kommentar