Fransk fristelse – ferskengrateng

Dette er en sommerlig og deilig dessert, som er enkel og rask å lage. Fruktgrateng er en populær dessert i Frankrike, og du kan vanskelig finne noe som er enklere å lage. Du behøver godt modne fersken, gjerne litt overmodne, men fortsatt søte og gode. Del dem i tynne skiver.

Du trenger til 4 porsjoner:
ca 800 gram fersken, delt i skiver
1 ts usaltet smør
4 ss sukker
1 dl fløte
1 egg
1/2 ts salt
50 gram hvetemel
2 ss mandler, grovhakket

Slik gjør du:
Smør en ildfast form, og dryss den med 1 ss sukker.

Visp sammen fløte, egg, 1 ss sukker og salt i en bolle. Rør inn melet litt etter litt. Hell røren over i formen, og legg skivene med fersken i et pent mønster i røren. Dryss over resten av sukkeret og de hakkede mandlene. Legg over noen klatter med usaltet smør.

Stekes ved 220 grader i 15 min, til smøret har smeltet og ferskenene er gjennomstekte. Ta formen ut av ovnen og la den stå i ca 10 min før servering. Server gjerne med vaniljeis eller krem.

Legg inn en kommentar