Sterk og god suppe med chili og laks

Dette er en av mine favorittsupper! Det er en enkel suppe, men som blir veldig god med sprø grønnsaker, chili og ingefær!

Jeg har brukt laks i denne, men man kan også bruke kylling, scampi, eller steinbit etc.

Du trenger (til to porsjoner):
2 porsjoner nudler
5 dl kyllingbuljong (eller vann + buljongterning)
3 ss soyasaus
1 lime
1 cm ingefær, revet
1/2 rød chili i tynne skiver
1 fedd hvitløk, knust/hakket
3 ss hakket frisk koriander
ca 300 gram laks i biter, gjerne Salmalaks
1/2 løk i strimler
200 gram frosne wokgrønnsaker

Slik gjør du:
1) Ta en dyp stekepanne eller gryte, og ha i vannet/buljongen, soyasaus, limesaft, ingefær og hvitløk. La det koke opp.

2) Ha i wokgrønnsakene og løken i panna. La det koke opp, skru ned varmen til minimum. Legg fisken på toppen og la den trekke i sausen i 5 minutter. Dryss hakket frisk koriander over på toppen, så den får trekke med. Ha på lokk, pass på at det ikke koker.

3) Mens fisken trekker koker du nudlene. Det tar ca 4 minutter, men sjekk på pakken på forhånd. Det kan være litt forskjellig.

4) Ha nudlene over i panna, og rør forsiktig rundt. Server i dype tallerkender så du får med den gode suppa. Smak til med salt før du serverer.

One Comment

  1. Bra blogg, Ingunn!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Legg inn en kommentar