Romantisk middag for to…

Jeg må innrømme at 14.februar ikke har en spesiell betydning for meg, men jeg sier alldri nei til en god middag og det kan være en fin mulighet til å lage noe ekstra godt. Ikke at vi nødvendigvis behøver lete etter anledninger… Men hvorfor ikke kjøpe noe ekstra godt kjøtt og en god flaske rødvin og kose seg litt? Jeg anbefaler å lage biffmedaljonger. De er enkle og raske å lage. Med godt tilbehør er dette et festmåltid!

Du behøver følgende for en romantisk middag for to:
Meierismør og olje
ca 300 g biff, indrefilet, ytrefilet eller entrecote
salt og pepper
biff (ca 300 g)
Parmaskinke (hvis du ikke får tak i dette kan Seranoskinke også brukes)

Skjær kjøtte i tykke runde skiver, ca 2 cm tykke.Del parmaskinen i striper som er like brede som biffen er høy, og surr rundt biffen. Jeg surret to lag (en skive ble to lag pr medaljong). Deretter brukte jeg bomullstråd til å knytte en runde rundt hver medaljong, for å holde parmaskinken på plass. Behold bomullsnora på mens de steker, og fjern den rett før servering.

Stek medaljongene i ca 5 minutter (gir biffer medium stekt). Snu dem hele tiden. La dem steke i 30 sek på den ene siden, så snu og glem ikke sidene. Når det har gått fem minutter tar du dem ut av panna og legger dem i aluminiumsfolie og pakker den tett rundt. De skal nå hvile i min 5 minutter i denne pakken, mens du venter på at alt skal bli klart.

Forslag til tilbehør:
Til biffmedlajonger anbefaler jeg kremet soppstuing, bakte rotgrønnsaker (eller kokte poteter) og tomater som er bakt noen minutter i ovnen. Du trenger også en god rødvinssaus.

Forslag til dessert:
Ingen romantisk middag uten sjokolade :-)
Min absolutte favoritt er sjokoladefondant, med en varm flytende sjokoladekjerne. Nam! Oppskriften finner du her.

2 Comments

  1. Jeg tror ikke linkene til soppstuing og rødvinssausen virker. Eller er det jeg som gjør noe feil?

  2. Ai ai ai, her har jeg gjort en feil :-) Takk for at du sa fra! Jeg har oppdatert linkene nå, så de peker til riktig sted. I soppstuingen kan man bruke den sopp man får tid i, det behøver ikke være kantarell, det blir også kjempegodt med shampignon :-) Lykke til!

Legg inn en kommentar