Salt

Etter å ha brukt alt for mye salt i middagen i går, begynte jeg å tenke på salt som krydder. Og da begynte jeg også å tenke på da jeg besøkte Saltsjøen i Bolivia for noen år siden. Det var spennende å se hvordan de hentet ut salt, de store saltkrystallene og det merkelige perspektivet. Ble kule bilder…
Saltkrystaller som danner små pyramider

Saltsjøen i Bolivia, som heter Salar de Uyuni (eller Salar de Tunapa) er verdens største saltsjø på hele 10 582 kvadratkilometer! Den ligger utenfor byen Uyuni, som ligger sørvest i landet. Når det har regnet litt legger vannet seg oppå, og det ser ut som et speil. Det gjør rare ting med perspektivet. Det blir vanskelig å se horisonten, og hvor vanneflaten slutter og himmelen begynner, slik bildene under viser.

Arbeid med å ta opp salt pågår

På bildet over ser vi innhøsting av salt. De lager hauger for å la vannet renne av, slik at det blir tørrere. Når det ikke regner en periode tørker alt vannet opp og det blir som en hvit flate. Men det er ikke like spennende å besøke saltsjøen da, for man går da glipp av speileffekten og det rare perspektive det lager.

Hauger med salt

Bildet over viser flere hauger med salt.

Perspektivet er borte

Det ser ut som om huset svever i lufta!

Photoshop har ikke vært involvert!

Danser jeg på toppen av en flaske…?
NB! Photoshop har ikke vært involvert i dette bildet :-)

Legg inn en kommentar