Kamskjell med sitron og koriander


Laget i dag kamskjell med sitron og koriander. En rett basert på «man tager hva man haver». Googlet ingrediensene og fant en oppskrift hos Findus, som jeg fant ut at jeg ville prøve.

Du finner orginaloppskriften jeg fant hos Findus her

 

Ingredienser, for 2  porsjoner
1 pk kamskjell (300 g)
250 g fersk pasta
1 ss smør
1 ss olje
1 ss revet sitronskall
fersk koriander
pepper
Slik gjør du:
Tin kamskjell (helst over natten. Eventuelt i iskaldt vann 1-2 timer før)
Start med å gjøre klar ingrediensene. Du kjenner sikkert uttrykket: pasta venter på ingen, som betyr at når pastaen er klar må den spises omgående :-) Det samme gjelder for kamskjell :-)
Bruk helst fersk pasta. Den har en koketid på ca 5-6 minutter (følg anvisning på pakken). Jeg hadde ikke fersk pasta, men brukte tørr økologisk fullkornspasta. Sunt, men sikkert ikke like godt.

Når det er igjen ca 6 minutter av koketiden for pastaen, setter du på panna. Smelt smør og olje i medium/varm panne. Ha i sitronskallet og pepper. La det koke i 1 min.

Tilsett så kamskjell og la de stke 2-3 min på hver side.
Pasta og kamskjell skal bli ferdig ca samtidig. Når pastaen er ferdigkokt, heller du av vannet og rører inn finkuttet koriander. Smak til med salt og pepper.

Legg pasta og koriander sammen med kamskjellene på en tallerken. Hell over sitronsmør og pynt med koriander. Kvern over litt pepper

Terningkast: 1
Jeg tabba meg ut her ved å tilsette salt i pastaen etter at vannet var helt av. Det er saltsmak i selve kamskjellene, og sammen med saltet jeg tilsatte i pasta ble det alt for salt. Jeg presset også litt sitron over kamskjellene mens de lå og ventet på å bli stekt, for å så dem mer spenstige (har god erfaring med sitron sammen med fisk), men resultatet ble at også sitronsmaken ble alt for fremtredende. Så hvis du skal lage denne retten bør du være forsiktig med salt og sitron. Og tror den blir bedre også med fersk pasta. Synes vel strengt tatt at kamskjell med chili og hvitløk er vel så godt. Eller i fløtesaus. Har laget begge deler tidligere, og det er vel så godt. Får bli det neste gang.

Neste gang:
Jeg har lett litt på nett etter en bedre oppskrift og fant noen forslag på siden dykkeprat.no. Her fritt gjengitt. Jeg vil prøve en variant og lage en egen oppskrift basert på dette neste gang:

Stek smårettbacon til den er sprø. Blancher hakket løk. Tilsett fløte, chili og hvitløk. Krydre kamskjell med salt og pepper og stek dem i rikelig melange (ikke for mange i panna av gangen!) så de får en digg brun stekeskorpe mens de fortsatt er saftige inni. Server med grønn tagliatelle.

Har du en god oppskrift på kamskjell? 
Jeg blir veldig glad for tips om kamskjell og spesielt hvis du har en god oppskrift!   Legg den i såfall gjerne inn som kommentar under her :-)

Legg inn en kommentar