Smak av sommer

Reker

Det er få ting som gir meg mer følelse av sommer enn reker og hvitvin. Det er deilig å sitte ute på verandaen og nye sommeren med enkel og sosial mat som denne. Men du behøver slett ikke vente til temperaturen viser nok grader til at det er behagelig å sitte ut. Skap litt sommer før den tid også, ved å lage sommerstemning inne!

Jeg liker å servere rekene mest mulig naturell. Men det er noen ting man må ha. Det må være godt brød, majones (gjerne hjemmelaget), litt vårløk og dill og gjerne hvitvin i glasset :-)

Hvorfor ikke lage et godt «No knead bread» til rekene neste gang? Det er ikke mye jobb, det eneste du må huske er at deigen må settes kvelden før. Resten er lett og går nesten helt av seg selv ;-)

Brødet på bildet består av:
2 dl finmalt rug
3 dl finmalt spelt
3 dl finmalt hvetemel
1/4 – 1/2 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl lunkent vann

Rør sammen ingrediensene lett, slik at det blir en bløt deig. Dekk med plast og la stå over natta (12 – 18 timer). Ta så et stykke bakepapir og dryss et tykt lag hvetemel på pairet. Hell deigen ned på den, og brett inn fra hver side, ved hjelp av en slikkepott. La hvile i 2 timer. Den siste halvtimen av hviletiden setter du på ovnen på 250 g, og setter gryta du skal steke brøde inn i ovnen. Etter en halvtime tar du den ut og bikker deigen opp i gryta. Sett på lokk og stek i 30 min ved 250 g, ta av lokket og stek ved 220 g i 15 min. Se mer detaljert beskrivelse her.

Prøv også hjemmelaget majones. Det er ikke så vanskelig (jeg fikk det til…) og tar bare ti minutter. Etter å ha laget det noen ganger tror jeg det skal være mulig å lage det på ett par minutter. Men jeg brukte et timinutt fordi det var første gang :-)

Majones eggsalat

Anbefalt oppskrift på hjemmelaget majones:
(alle ingrediensene må ha romtemperatur)
2 dl solsikkeolje
2 eggeplommer
2 ss vann
0,5 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
Salt
Pepper.

Framgangsmåte:
Finn fram en mixmaster med bolle. I bollen har du først i eggeplomme. Pisk litt. Tilsett vann, sennep, eddik og salt og litt pepper. Pisk mellom hver ting du har i.

Sett så bollen i mixmasteren, og sett den på høy hastighet. Tilsett først en dråpe olje, og tilsett deretter resten av oljen i en tynn stråle. La mixeren stå og piske litt, til det har fått fin konsistens. Hell den deretter over i en bolle og sett den gjerne kaldt i kjøleskap før bruk.

Rekesmørbrød

Fantastisk på nybakt brød med reker oppå!

 

Legg inn en kommentar