Grovt rugbrød

Dette er skikkelig «latmannsbrød», og forutsetter bruk av en kjøkkenmaskin. Du kan lage det uten også, men det krever det mer muskelarbeid. Med kjøkkenmaskin består jobben av å blande ingredienser i bollen, og trykke på startknappen. Godt brød fullstendig ufortjent med andre ord.

Du trenger (til fire brød):
400 g rugmel
600 g hvetemel
50 g kruskalkli
litt linfrø og solsikkekjerner
1,5 ts salt
6 dl vann

Slik gjør du:
Hell alle ingrediensene bortsett fra vannet i bollen. Lag en fordypning i midten, hvor du heller i vannet. Sett på maskina og la den elte i ca 5 min. Dekk til bollen og la den stå og heve i ca en time.

Sett så bollen i maskina igjen, og sett på elting. La den elte i ca 5 min.  Del deigen i 4 emner, som du legger i hver sin form. Jeg bruker ganske små former, så da passer 4 bra. Hvis du har store brødformer, lager du to brød av dette. Du kan også lage brødene uten former, men bør da smøre med smør mellom brødene, slik at de ikke fester seg til hverandre under steking.

Stekes i 35-40 min på 200 grader. Avkjøles på rist

 

Legg inn en kommentar