Hjemmalaga is på 5 minutter

Dette er en av mine abslutte favorittoppskrifter, og som jeg har hatt mye glede av. Jeg har lært den av Trinesmatblogg, og når leste oppskriften der trodde jeg ikke det kunne være så enkelt som det er. Men dette er virkelig snarveien til hjemmelaga is.

Kort fortalt består den i å knuse bær i en foodprosessor, til de er finmalt. Deretter tilsetter du litt fløte, og når den tas opp i bærmassen forvandler det hele seg til nydelig iskrem.

Du trenger:
ca 500 gram frosne bær / frukt
ca 3 ss sukker
ca 2 dl fløte

Jeg synes det blir aller best med jordbær, men du kan også bruke andre frukt/bær. I frysedisken finnes det mange blandinger som er beregnet på smoothie som også passer perfekt til is. I stede for sukker bruker jeg gjerne Stevia, Sukrin eller palmesukker som er sunnere enn hvitt sukker. Men du kan bruke det du har eller foretrekker.

Slik gjør du:
Hell bærene/frukten frosne i blenderen. Den før ha skarpe kniver for at dette skal fungere. Sett på full guffe noen sekunder. Ta pause, og sett på igjen, til det er knust til en fin masse.

Tilsett så fløten i en tynn stråle som så tas opp i massen. Hvis det blir liggende langs veggene i maskina tar du en pause og bruker en slikkepott til å få det ned til midten. Sett så på igjen, og la det blande seg til det ser ut på bildet over. Du kan eventuelt tilsette litt mer fløte. Når det får riktig konsistens vil det se ut som skikkelig iskrem.

Bruk en isskje til å lage fine kuler. Nyt den med det samme.

Legg inn en kommentar