Hurra for frosne grønnsaker!

Mens vi venter på sommeren og friske norske grønnsaker, er det godt å vite at det finnes utmerkede norske grønnsaker i frysedisken. Disse er forvellet og ikke tilsatt noe. Kvaliteten er bedre på disse enn de såkalte friske grønnsakene vi finner i butikkhyllene nå på vinteren. Og så er de billigere og raske å bruke. Kan bli våryr av mindre :-)

Men for å få grønnsakene til å bli best mulig og for å unngå at de blir vasne bør de dampes. Da beholdes også mest mulig av næringsstoffene. Bruk gjerne en damprist som den på bildet under. Denne risten er kanskje min favoritt kjøkkenredskap. Den koster lite og sammenfoldet tar den nesten ingen plass. En slik bør det være på ethvert kjøkken :-)

Jeg husker bestemor hadde en slik også på sitt kjøkken som jeg pleide å leke med da jeg var lita jente. En klassiker med andre ord, som kan vekke nostalgiske følelser hos mange.

3 Comments

 1. Jeg synes de frosne grønnsakene er helt forferdelige og bare smaker vann :p Mye heller ferske grønnsaker spør du meg! (og ja, vi damper ALLTID grønnsaker) ;)

  • Ja, dette er jo smak og behag. Jeg synes de blir gode når jeg bruker damprist, lite vann under rista (bare ca 1 cm) og grønnsakene dampes direkte fra frossen tilstand. Synes ikke de da blir vassne. Ellers så er jeg også godt fornøyd med wokgrønnsaker, som wokes også rett fra frossen tilstand. Praktisk og raskt å bruke.

   Men ingen ting kan slå ferske, norske grønnsaker når det er sesong for det. Heldigvis er det ikke lenge til nå.

 2. Husk go venner at vi har en hel del fine ferske vinter rotsaker, rödbeter, kålrot, gulerot, svartrot, persillerot. pastinakk og lök som vi har i butikkerna slik vi har poteter hele året viss de bare ha blit lagret på rikti måte, de är ferskere og godere en alle frosna fordampede grønnsaker dere får køpt i butikk og for og ikke snakke om mye mer helserikti og spise en disse frosna som alle vitaminer har gått i vasken på vid første behandling på industrin.

  Hilsen
  Christian
  Kjøkkensjef på Finske ambassaden Oslo

Legg inn en kommentar