Spargel – Tysklands nasjonalrett…?

Våren kom tidlig til Tyskland i år, og da jeg var der i påsken var det nesten sommer og høysesong for spargel… eller asparges som det heter på norsk. Det var spargel over alt. Utallige restauranter hadde skilt utenfor om at de hadde  spargel, og de fleste hadde også egne Spargelmenyer. Du kan få spargel med utallige typer tilbehør.

asparges spargel

Tyskland er tussete etter asparges. Langs veiene selger de jordbær som i Norge, men også spargel. Mest av det siste om jeg skulle gjette. Jeg sa på tull at de burde hatt spargelfestival der, men fikk ikke så mye som et smil. Man kødder ikke med spargel…

spargel snaps

I en butikk så jeg til og med snaps laget av spargel! Som sagt, tussete…
Under ser du et bilde av en spargellunsj jeg spise, med hvit og grønn asparges, spekeskinke og hollandaise. Jeg synes asparges er godt, kanskje ikke på nivå med det de synes i Tyskland, men det er absolutt en ypperlig forrett. Jeg synes det enkle er det beste når det kommer til asparges. Jeg bare damper den litt og serverer med spekeskinke og parmesan. Under ser du en enkel oppskrift på slik jeg liker spargel best.

asparges spargel

Du trenger pr porsjon:
3 skiver spekeskinke
3 stk frisk grønn asparges
6 skiver parmesan

Slik gjør du:
Rens aspargesen og kutt av enden. Skrell den nedre delen med en potetskreller. Damp dem i dampris i 3-5 min (eller forvell dem i kokende vann om du ikke har det). Skyll dem så i kald vann for å stoppe kokingen og tørk dem forsiktig.

Legg to skiver parmasan på hver skive spekeskinke sammen med en asparges. Rull sammen. Vips, klart til servering.

2 Comments

  1. kokebokprosjektet

    Aspargessesongen har kommet til Norge også! Var du i Berlin?

  2. Ingunn

    Fikk dosen min for i år ;-) Var ikke i Berlin, men i Oberursel utenfor Frankfurt i 90-årsdag til min bestefar.

Legg inn en kommentar