Torsk med bacon

Jeg må innrømme at torsk ikke er det beste jeg vet… Det er greit, men litt kjedelig synes jeg. Men skal jeg først spise det må det være med litt godt tilbehør, som bacon og en god ertestuing. Her også gressløk rett fra hagen.

torsk med bacon

Du trenger pr porsjon:
200 gram torskefilet (1-2 biter)
litt salt
2 dl vann
2 dl melk
3 skiver bacon
100 g frosne grønne erter
1 ss fløte
1 ss smør
1 ss soyasaus
litt nykvernet pepper
gressløk

Slik gjør du: 
Salt fisken og la den ligge i 5 minutter, skyll av saltet og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha melk og vann i en kjele, og varm blandingen til 60 grader. Bruk måletermometer (som du ellers bruker i stekeovnen), så du vet temeraturen. Ved 60 grader legger du i fisken. Pass på at temeraturen ligger ved ca 60 grader. De skal ligge og trekke i ca 12 minutter. Melken bidrar til at fisken blir ekstra hvit og delikat.

Mens fisken trekker gjør du ferdig resten. Stek baconet i en panne ved medium varme. Legg dem på tørkepapir når ferdig, og fjern det overflødige fettet. Behold to av dem hele, men del den tredje i biter.

Kok ertene i fem minutter. Ha dem over i foodprocessor sammen med fløte, smør, litt pepper og soyasausen. Kjør blandingen til det er en fin masse. Ha den tilbake i kjelen og hold den varm til resten er ferdig.

Her er det servert ved at to baconstriper er lagt nederst, så er filetene lagt oppå (tørk dem på et tørkepapir etter at det er tatt ut av kjelen, før du legger dem på tallerkenen). På toppen av hver filet legger du biter av bacon og gressløk. Ertestuing ved siden av.

7 Comments

 1. Magne D. Antonsen

  Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg

 2. Anonymous

  Bruker du H-melk, eller spiller det ingen rolle? Tror jeg må prøve denne! Takk.

 3. Ingunn

  Tror ikke det spiller noen rolle :-) Jeg brukte lettmelk fordi det var det jeg hadde :-) Fungerte bra det…

 4. Anonymous

  Er ikke 60 grader litt lite

 5. Ingunn

  Temperaturen lå på mellom 60 og 70 hos meg når jeg laget det (vanskelig å ha eksakt samme temperatur i en kjele), og det gikk fint. Ta gjerne en prøve av fisken for å sjekke at den er ferdig. Hvis skjellene deler seg lett er den ferdig :-)

 6. sammensurimshuset

  Alternativet er å skjære bacon i terninger og steke sammen med asparges og paprika (også i biter). Stek fisken heller enn kok/trekk og nyt!;)Marit

 7. Ingunn

  Jeg er ikke så glad i stekt fisk fordi jeg ikke liker lukta når den steker. Har hatt noen ubehagelige opplevelser med stekt fisk opp gjennom årene. Derfor satser jeg heller på å tekke fisk i kjele eller å bake den ovnen. Men det går sikkert an å steke fisk på en bra måte også, men det er jeg ikke flik til ennå. Men fint å ha noen mål mht nye ting å lære ;-)

Legg inn en kommentar