Tid for rabarbra: Rabarbragrøt!

Rabarbra
Sesongen for rabarbra er kort og har du tilgang på dette bør du benytte deg av den nå. Prøv rabarbragrøt, raskt og godt.

Du trenger pr porsjon:
200 gram rabarbra (ca 2 stilker)
1,5 dl vann
3 ss sukker
1 ss potetmel

Slik gjør du:
Kok opp vann og sukker, slik at det blir en sukkerlake med smeltet sukker. Tilsett så rabarbra, delt i biter på ca 0,5 cm. Kok dem møre (tar bare noen minutter).

Rør ut potetmelet i litt vann i en kopp, og tilsett det i kjelen mens du rører godt. Gi det et oppkok mens du rører.

Kan serveres varm, lunken eller kald. Gjerne med litt jordbær på toppen og med fløte. Dryss litt sukker på toppen rett før servering.

2 Comments

  1. Eldeen

    Aldri prøvd før! :) Lurt å plukke maten sin ute i naturen – har lyst til å gjøre mer av det selv, men kjenner ikke verken plantene eller nærmiljøet så godt enda, så det blir stort sett bare bær. :)SV: Tusen takk! Kikka på ketchup-oppskriften din, og den så veldig god ut, så den skal jeg jammen prøve en dag som jeg får ånden over meg. Hvor lenge holder den seg? Samboeren min spiser nemlig ikke ketchup, og jeg spiser veldig lite, hehe. :)

  2. Ingunn

    Hei! Rabarbraen vokser i hagen og er plantet der, så den er veldig trygg og ikke minst lett å plukke :-) Ketchupen holder ser i ca 3 uker oppbevart i kjøleskap, pga eddiken som er i den og som bidrar til å konservere den litt. Anbefaler å lage små mengder, når dere spiser lite av det. Enkelt å lage og går ganske fort. Husk at sausen også kan brukes i supper og gryteretter. Den kan være en fin base for det. Da bruker man gjerne mer av den…

Legg inn en kommentar