Sunn sjokolade!

Sjokolade som både er veldig god og til og med sunn å spise… Høres nesten for godt ut til å være sant. Men denne sjokoladen er laget med skikkelig gode råvarer, og ikke vært varmet opp så mye at næringsstoffene blir ødelagt. Kakao er i utgangspunktet noe av det sunneste vi kan spise, såkalt super food. Det samme gjelder høykvalitets kokosfett. Jeg er ikke så glad i søt sjokolade, men når jeg lager den selv kan jeg bestemme hva jeg skal ha i. I stede for sukker bruker jeg da gjerne Stevia eller andre sukkererstattninger. Man behøver heller ikke ha i så mye, om man ikke liker sjokoladen så søt. Jeg liker også å tilsette tørket frukt og nøtter.

Min favorittoppskrift på sjokolade:

75 g kakaosmør
1 dl kokosfett
1 dl kakao
5 ss kokosnøttkrystaller
1 ts stevia
1 ss Sukrin melis
Nøtter, dadler og tranebær etter ønske

Slik gjør du: 
Finhakk kakaosmøret, og ha det i en bolle i vannbad. Varm opp vannet, og rør i bollen. Bruk steketermometer til å kontrollere temperaturen. Det må ikke bli mer enn ca 40 grader, for da forringes næringsverdien. Tilsett kokosfettet, og rør til det smelter.

Når kokaosmør og kokosfett har smetet til en gjennomskinnelig veske, tilsetter du  kakao, kokosnøttkrystaller, stevia og Gula Java fin. Rør godt så det løser seg opp mest mulig. Bland inn nøtter og tørket frukt, etter hvor mye du ønsker, og ha sjokoladen over i former. Eller du kan ha den over på et brett, senere dele den med kniv.

Det tar noen timer for sjokoladen i stivne. Helst skal dette skje på ca 15 grader, så sett den gjerne i et kjølig rom, om du har det. Gjerne over natta. Om kjølig rom ikke finnes, sett den øverst i kjøleskapet.

Råvarer:
Pass på at råvarene du bruker holder høy kvalitet. Bruk kun økologiske produkter. Du får kjøpt det du behøver på www.iherb.com (pass på å ikke handle for mer enn 200 kr pr gang, om du vil unngå importavgift), eller på den norske siden www.okosjokolade.no (hvor du unngår importavgift, men prisene er litt høyere). Du kan også handle alt du behøver på Helsekostbutikker rundt om i landet.

2 Comments

  1. Dette så digg ut :) kan man få kjøpt slike ingredienser på Asia og helsekost-butikker ?

Legg inn en kommentar