Sunt og godt knekkebrød

Dette knekkebrødet er fullt av sunne frø, havregryn og litt spelt. Det er helt fritt for hvetemel. Veldig sunt, men først og fremst godt. Disse dekker mitt behov for kjeks. Prøv dem med litt god ost. Mmmm

Du trenger:
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1,5 dl gresskarkjerner
0,5 dl speltmel, finmalt
4 dl havregryn
1,5 ts salt
5 dl vann

Rør alt sammen i en bolle. La den stå i ti minutter, slik at mesteparten av vannet er blitt sugd opp av melet. Rør litt i det. Når det ser ut som en seig masse er det klart til å has på stekeplater.

Fordel på to stekeplater, bruk bakepapir, da er det lettere å få dem løs etterpå. Bruk slikkepott til å smøre massen utover med. Jobb litt med den slik at det blir en fin jevn overflate. Fyll helt ut til kanten. Til slutt går du over kantene og jevner dem litt ut med slikkepotten. Da blir knekkebrødene finere.

Sett begge platene i ovenen samtidig. Ett nederst og ett nesten øverst. Stek på 160 grader i ti minutter, gjerne med varmluft. Ta begge ut, og bruk pizzajul til å dele opp passende knekkebrød. Sett dem inn igjen for å steke ferdig.

Sett brettet som stod nederst øverst. Veksle igjen etter ett kvarter. Stek i ca 45 min. Alt vannet skal fordampe fra knekkebrødene, så de blir sprø. Sett døren på gløtt og avkjøl knekkebrødene i ovnen når de er ferdig stekt.

Avkjøl og pakk i en tett boks. Oppbevares tørt. Har lang holdbarhet.

Prøv med god ost på, som denne fra Orkladal Ysteri

 

2 Comments

  1. Elsker hjemmelaget knekkebrød! Har et par oppskrifter selv, men vil teste ut denne også. Fint å kunne variere :-)

    • Helt enig!
      Hvis du har andre oppskrifter på knekkebrød så send gjerne til meg :-) Jeg liker veldig godt denne oppskriften, men det er alltid artig å teste ut nye oppskrifter og nye varianter :-) God helg!

Legg inn en kommentar