Minipavlova – uforskammet deilig

Dette er en bombe av en dessert, men verdt hver kallori ;-)  Den er søt-syrlig, nydelig på smak og lekker å se på. Kan man ønske seg mer?

Disse minipavlovaene lages i porsjonsstørrelse. Det ser svært fint ut på tallerkenen. Hver av dem lages som små reir, som fylles med vaniljekrem, vanlig krem og frukt på toppen.

Du må lage tre ting for å lage disse:
1) Reir av marengs
2) Vaniljekrem
3) Vanlig krem
+ dele opp friske bær (tar nesten null tid å gjøre, så det får ikke et eget punkt på lista ;-)

 

Slik gjør du det:

1) Lag reir av marengs (dette er nok til 6 porsjoner)

Marengs:
4 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
200 g sukker
0,5 ts maisennamel

Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.

Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut små «reder» (ca 8 cm i diameter, med en ekstra «runde» langs ytterkanten) på bakepapirkledt stekebrett. Stekes på varmluft 120 grader i ca 50-60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl pavlovaene på rist.

2) Vaniljekrem

5 dl melk
2 dl fløte
130 g sukker
vaniljestang

Bland ingrediensene over i en kjele, rør mens du koker det opp. Når det har kokt opp tar du det av platen. Lag en blanding av ingrediensen under i en liten bolle.

1,5 dl H-melk
4 eggeplommer
50 g maisenna

Tilsett blandingen i en tynn stråle, mens du rører godt. Ta kjelen tilbake på plata og fortsett å røre, mens du koker opp. Vaniljekremen vil da tykne . Sett den tilside og la den avkjøle seg.

3) Lag krem av 1 boks kremfløte og 2 ts sukker. 

Del opp bær du ønsker bruke, og har tilgang på. Dette avhenger av årstiden, men tidene har forandret seg og vi har nå tilgang på det meste hele året. På disse har jeg brukt jordbær og solbær fra hagen. Det er ekstra trivelig å bruke bær man har plukket selv. Nå er det mye blåbær i skogen, og det ville vært topp med nyplukka blåbær på disse.

Rett før servering:
Sett sammen minipavlova ved å plassere et reir av marengs på hver tallerken. Fyll dem med først vaniljekrem og deretter vanlig krem. Vaniljekremen vil da være skjult som en nydelig hemmelighet midt i reiret. På toppen pynter du med friske bær, og til slutt blir det veldig fint hvis du gir dem et dryss med melis gjennom en sikt. Her har jeg også revet litt sitron og drysset over. Resultatet blir en sursøt smak, som gjør denne desserten helt nydelig!

God helg!

 

 

2 Comments

  1. deilig :D elsker pavlova!

  2. Pingback: Oppskrifter | Cec I'm

Legg inn en kommentar