Grandtante Ingeborgs tyttebærsyltetøy

I dag fikk jeg mammas oppskrift på tyttebærsyltetøy, som har gått i arv i familien. Nå er det sesong for tyttebær, og det er mye bær i skogen, så nå er det en fin mulighet til å lage et tradisjonsrikt syltetøy. Dette er ypperlig sammen med middagsmat. Den sursøte smaken på tyttebærsyltetøyet er spesielt godt sammen med vilt, men også kjemegodt sammen med kjøttkaker.

Ingredienser:
2 liter tyttebær
800 gram sukker
1/2 ts nellik

Slik gjør du: 
Bland ingrediensene i en stor kjele, og kok det i fem minutter. Hell det så over på varme, rene glass. I følge min mor er det et godt råd å la glassene stå på et kjøkkenhåndkle; da sprekker ikke glassene når du har i kokende syltetøy. Etter å ha skrudd på lokkene, snur du dem opp ned. La de stå slik til de har blitt helt kalde, gjerne til neste dag.

Noen liker også litt kanel (ca 1/4 – 1/2 ts) i, og noen liker biter av eple. Her er det bare å prøve seg fram. Del i såfall eplene i små biter, f.eks. ca 2 epler pr porsjon.

 

Legg inn en kommentar