Biffmedaljonger

Biffmedaljonger er raskt og lett å lage, men ser veldig flott ut og er veldig godt.
Biffmedaljonger1
Jeg har her brukt to vanlige biffer som var for lange og helt feil størrelse :-)
Delte dem i to, og rundet av hjørnene slik at det ble fine medaljonger.
Du trenger (til to porsjoner):
Meierismør og olje
ca 300 g biff, indrefilet, ytrefilet eller entrecote
salt og pepper
biff (ca 300 g), .
Parmaskinke
Slik gjør du:
Del parmaskinen i striper som er like brede som biffen er høy, og surr rundt biffen. Jeg surret to lag (en skive ble to lag pr medaljong). Deretter brukte jeg bomullstråd til å knytte en runde rundt hver medaljong, for å holde parmaskinken på plass med. Behold bomullsnora på mens de steker, og fjern den rett før servering.
Stek medaljongene i ca 6 minutter. Snu dem hele tiden. La dem steke i 30 sek på den ene siden, så snu og glem ikke sidene. Når det har gått seks minutter tar du dem ut av panna og legger dem i aluminiumsfolie og pakker den tett rundt. De skal nå hvile i min 5 minutter i denne pakken, mens du venter på at alt skal bli klart.
Biffmedaljonger
Forslag til tilbehør:
Til biffmedlajonger anbefaler jeg kremet soppstuing, bakte rotgrønnsaker (eller kokte poteter) og tomater som er bakt noen minutter i ovnen. Du trenger også en god rødvinssaus.

3 Comments

  1. Therese

    Mmmm, ser kjempe godt ut! :-D

  2. Ingunn

    Det ble veldig godt! Og ganske raskt og enkelt å lage.Så din oppskrift på bakte rotgrønnsaker og fulgte (mer eller mindre :-) din framgangsmåte. Hadde ikke frisk timian (lette på to butikker i går uten å finne) og hadde ikke peanøttolje heller. Men laget en oljeblanding av hvitløk og tørket timian. Det fungerte godt det. Har ikke tenkt på å bruke persillerot bakt sammen med gulrot og poteter før jeg så det hos deg. Tusen takk for flott inspirasjon :-)

  3. ArildH

    Nydelig, og takk for tipset.Dette skal prøves, men jeg lurer meg kanskje til å bruke grillen ;-)

Legg inn en kommentar