Vårruller med kylling

Vaarruller

De beste vårrullene lager man selv! Disse er lette å lage, og du kan variere hva du har i dem. Her er det brukt kylling, men du kan også bruke andre ting. For eksempel har bloggen Enestående mat en fin oppskrift med svinekjøtt. Der finnes det også en fin oppskrift på dipp, som sikkert også passer fint til vårruller med kylling…

vaarruller
Vårrullpapir (fås kjøpt i invandrerbutikker)

Du behøver:
15-20 ark vårrullpapir
1 pakke kyllingkjøttdeig (ca 400 g)
0,5 hodekål, finsnittet
1 rød løk, delt i ringer
1 gulrot, delt i staver
1 fedd hvitløk, finhakket.

Krydderblanding:
1 ts korianderfrø (eller malt koriander)
noen hele pepperkorn (eller malt pepper)
1 ts salt
3 ts sukrin (eller 1 ss vanlig sukker)
1 ss Maizenamel

Slik gjør du:
Varm litt olje i en gryte (eller stor stekepanne) og tilsett finhakket hvitløk. La den surre litt uten å bli brent. Tilsett så kyllingkjøttdeig, og del den opp i biter mens du steker den litt. Tilsett så gulrot og kål, og la det surre med slik at vann fordamper fra kålen og gulrota blir myk. Tilsett så rød løk og la det stå og putre noen minutter. Ta så kjelen av plata og la det avkjøle seg litt.

Vårruller

Lag så krydderblandingen:
Mortre først korianderfrø og pepperkornene til de er finmalte. Rør så inn de øvrige ingrediensene. Lag en fordypning i midten av bollen, og ha i et egg. Bruk en gaffel til å piske det hele godt sammen. Begynn fra midten og gå utover. Pisk det godt sammen så det ikke blir klumper.

vaarruller krydderblanding

Tilsett blandingen i gryta, mens du rører godt.

vaarruller

Sett stekeovnen på 200 grader, slik at den er klar til bruk når du er ferdig med å rulle vårrullene.  Du er nå klar til å pakke fyllet i vårrullarkene. Gjør som på bildet under.

vaarruller

Legg så vårrullene på et stekebrett, dekket med bakepapir. Pensle dem godt med rapsolje eller solsikkeolje. Stek dem ved 200 grader til de er sprø og gylne (du finner ut om de er sprø ved å teste med å kakke med en skje på en av dem).

Serveres med skåler med ulike sauser. Du kan selv lage en god dippsaus, eller du kan gjøre det enkelt og kjøpe spennende sauser i butikken ;-)  Sauser som passer godt er ulike chilisauser, og soyasaus selvsagt et must. Prøv deg fram, og velg det du liker best.

Vaarruller

 

 

2 Comments

  1. Dette ser kjempegodt ut! Skal definitivt prøves. Men hvor kjøper man vårrullarkene? Har de slikt i vanlig dagligvare?

    • Jeg pleier kjøpe vårrullark i min lokale «innvandrerbutikk», og er du så heldig å ha en sånn i nærheten så anbefaler jeg å støtte opp om den. Der finner man ofte spennende råvarer, som man ikke finner andre steder, til en rimelig penge. Ellers så tror jeg de kan ha sånne ark også i andre dagligvarebutikker med godt utvalg.

Legg inn en kommentar