Anne Cathrines peanøttfristelse

Peanøttfristelse

Jeg leser ofte spennende oppskrifter på andre blogger, som jeg får lyst til å prøve. Men kan ikke akkurat legge ut resulatene av disse som om de var sin egen idé. Men selve poenget med å blogge er å dele matopplevelser, spre gode oppskrifter og få flere til å prøve dem. Så egentlig burde vi oftere prøve hverandres oppskrifter, og skrive om vår opplevelse av dem.

Så det har jeg nå gjort. I forrige uke postet min enestående venninne AC oppskrift på Peanottfristelse, som jeg fikk lyst til å prøve. Jeg har gjort noen mindre endringer med ingrediensene, og laget den i rund form i stede for firkantet. Men ellers fulgt oppskriften.

Dette er en fantastisk god, og ikke minst mektig, kake. Jeg serverte den som en konfektkake, men ACs måte med å lage den i langpanne og dele den i mindre ruter er nok bedre. Da blir de som konfektbiter, og det passer perfekt. Bitene smaker av peanøtter, sjokolade og en pikant smak av lime.

Her er ingrediensene jeg brukte:
200 g Kelloggs Special K
50 g kokos
1 ts vaniljesukker
120 g brunt sukker
300 g lys sirup
300 g peanøttsmør, økologisk grov type (Green choice)
200 g kokesjokolade (Odense, 55% kakao)
Revet skall av 1 lime
Litt Maldonsalt

Slik gjorde jeg det:
Smeltet sukker, sirup og peanøttsmør i en liten kjele. Jeg brukte Green choice peanøttsmør som inneholder 99,3% peanøtter. Dette er typen jeg pleier kjøpe, fordi den kun inneholder peanøtter og litt salt, og ikke unødvendige ingredienser. Men i denne oppskrifter kan Mills sin type kanskje passe bedre, da typen jeg brukte ikke smeltet så bra. Derfor måtte jeg tilsette ekstra sirup, for å få en mer flytende konsistens på massen.

Jeg hadde deretter Kelloggs Special K i en bolle, og knuste dem litt med en potetstapper. Blandet i kokos og vaniljesukker. Deretter helte jeg den smeltede blandingen over, og rørte det godt inn. Fordelte så massen i en form, og trykket den godt ned med en potetstapper. Til slutt smeltet jeg sjokoladen i vannbad og helte den over. På toppen drysset jeg over litt Maldonsalt, og revet limeskall.

Konklusjon:
En mektig fristelse som er lett å like. Lett å lage, og kan lages nesten hvor som helst, med lite kjøkkenutstyr. Du behøver ikke annet enn en kjele, en bolle og en potetstapper (eller baksiden på en øse). Det er ikke mulig å mislykkes med denne. En annen fordel er at den er holdbar og kan fryses. Dette er mer som godteri enn kake.

Utfordring til ENEstående Mat:
Takk for en fantastisk oppskrift og smaksopplevelse. Det var artig å prøve oppskriften din. Nå utfordrer jeg deg til å prøve en av oppskriftene på min blogg; www.minmiddag.no og å skrive om det. Du velger selv hvilken oppskrift.

En stor del av moroa ved å skrive blogg er at andre prøver oppskriftene dine, og kanskje har en egen måte å gjøre det på. Litt sånn «Hver gang vi møtes»- i matbloggverdenen ;-)  Oppfordrer også andre til å prøve mine, og andres oppskrifter, og legge ut bilder og tekst om det. Setter pris på link til siden min, og om du tipser med om saken etterpå (slik at jeg får gleden av å lese den :-)

 

 

3 Comments

  1. Nice, Ingunn! Kaka ser digg ut, og jeg vet jo den smaker godt ;-)
    Jeg tar selvsagt utfordringen! C U no the flip side ;-)

  2. Denne må prøves!

Legg inn en kommentar