Wok med laks – enkelt, sunt og godt :-)

Denne wokretten er laget basert på frosne wokgrønnsaker, men du kan selvsagt også bruke ferske grønnsaker etter ønske. Men det er raskt og godt med frosne også. De tiner heldigvis når de blir woket litt ;-) Vi bruker ofte kjøtt i wok, men det er også kjempegodt med laks!Du trenger pr porsjon: 
1 laksefilet
1 ss olivenolje
1 charlottløk
50 g frisk spinat (kan utelates)
150 g frossen wokblanding
1/2 paprika
5 cherrytomater
3 ss soyasaus
1, 5 dl vann
1/2 fiskebuljongterning
1/4 ts pepper
1/2 ts salt

Slik gjør du:
Del laksen i terninger og hakk løken.

Varm oljen (middels sterk varme). Ha i løken og surr den litt. Tilsett wokgrønnsakene og wok det i ett par minutter.

Hell over soyasausen, vann og knus fiskebuljongterningen over. Rør rundt og senk varmen. Det skal purtre/trekk på lav varme. Tilsett spinaten og rør rundt.

Ha i krydderet og legg i laksebitene. Rør rundt, så de er spredt fint utover. Legg på lokk og la det stå å trekke i fem minutter. Når det er ett par minutter igjen legger du i cherrytomatene, delt i to.

Smak på sausen og sjekk om det er passe krydret, og test en av laskebitene. De skal være jevnt rosa og flakene skal gli lett fra hverandre når de er ferdige.

Retten kan serveres slik den nå er, eller med ris av ulike slag. Jeg brukte ikke ris, og syntes det var godt sånn og savnet det ikke. Så dersom du ønsker å unngå karbohydrater så er dette er bra rett.

Kan varieres med ulike grønnsaker. Squash hadde for eksempel sikkert vært godt i denne.

Legg inn en kommentar