Eggsalat – godt pålegg

eggsalat

Enkelt, godt og raskt! Imponer med hjemmelaga eggsalat til påske-frokost, brunch eller lunch. Denne eggsalaten har en mild og litt syrlig smak, og smaker veldig godt på grovt brød. Gjerne nybakt :-)

Du behøver en foodprocessor, og pass på at ingrediensene er romtempererte. Egg behøver ikke oppbevares i kjøleskap, men kan fint være i en bolle på kjøkkenbenken. Da vil de alltid være klare til bruk :-)

Du behøver: 
4 egg (som skal kokes og være i sausen)

Til sausen behøver du:
2 dl solsikkeolje
2 eggeplommer (romtempererte)
2 ss vann
0,5 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
1/3 ts Salt
Litt nykvernet pepper

Slik gjør du:
Sett eggene til koking. Bruk gjerne eggkoker om du har det. De skal kokes medium til hardkokt.

Mens eggene koker lager du sausen:
Fin foodprocessoren. Mål opp ingrediensene/sett dem klare. Ha først eggeplommene i maskina, og la den piske dem noen få sekunder. Tilsett så vann, sennep, eddik og salt og litt pepper. Pisk i ca 15 sek.  Mens maskina går på høy hastighet tilsetter du sakte oljen i en tynn stråle. La maskina piske til du har fått en tykk konsistens. Du har nå laget majones :-)

Majones eggsalat

Hell majonesen over i en bolle, og smak til med salt og pepper. Avkjøle de kokte eggene under kaldt vann. Skrell dem og del dem i passe store biter. Bland dem inn i majonesen. Hell over i en serveringsskål eller i en boks med tett lokk, for oppbevaring i kjøleskap. Oppevares kaldt og spises i løpet av noen dager.

 

2 Comments

  1. Carina

    mmmmm…. og sikkert godt med purreløk i også :)

Legg inn en kommentar