Grove pizzasnurrer

Lag pizzasnurrer i helga! De kan spises alene, eller med tilbehør og en salat. Perfekt lunsj og å ha med i nistepakka. Hvis du lager mange kan du putte noen i fryseboksen også, og de blir nesten som nybakte igjen etter en runde i mikroen eller stekovnen. Og disse kan du spise med god samvittighet. Grovt mel og bare sunne ingredienser :-)

Slik gjør du:

Start med å lage deigen
Bland: 
3 dl lunkent vann
½ pk gjær
2 ss olje
ca.7 dl fullkorns hvetemel
½ ts salt
1-2 ts provancekrydder eller pizzakrydder

Lag deigen og sett den lunt, mens du gjør ferdig pizzasausen og fyllet.

Lag pizza saus i en liten kjele:
Surr 1 finhakket løk og 1 finhakket fed hvitløk i 1 ss olje. Etter ett par minutter blir løken blank og myk og du kan tilsette 1 boks hakkede hermetiske tomater. La det koke ved medium varme, slik at en del av vesken fordamper. Tilsett så 2 ss tomatpuré. Krydre med 1 ts pizzakrydder (eller oregano, basilikum etc) og tilsett 1/2 ts salt.

Mens sausen putrer steker du i ei panne:
ca 400 g kyllingkjøttdeig. Stek ved medium høy varme, slik at kjøttdeigen blir stekt og ikke kokt. Når den begynner å få farge tilsetter du 3 sjampinjong som er delt i ganske små biter. Kvern over grov pepper.

Hell så pizzasausen over i panna, slik at du får blandet kyllingen med sausen. Ta panna av plata, og la den stå å avkjøle seg litt. Imens kjevler du ut deigen.

Kjevle ut deigen:

Kjevle gjærdeigen til en avlang firkant, ca. 30×50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull deigen sammen til en pølse.

Skjær den i ca. 2 cm tykke skiver og legg dem på et bakepapirdekket stekebrett. Fordel ost på toppen og etterhev kyllingsnurrene i ca. 20 minutter.

Stek kyllingsnurrene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.

One Comment

  1. Godt tips, dette skal jeg lage på søndag.

Legg inn en kommentar